12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας με την υποστήριξη του Ράδιο Πόλις 99,4

Αφιέρωμα στον Γερμανικό Κινηματογράφο με τη θεματική «Το Γερμανικό Σινεμά μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου» παρουσιάζει το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, το οποίο θα διεξαχθεί στη Λάρισα, 16 – 22 Μαρτίου 2020 με την υποστήριξη του Ράδιο Πόλις 99,4, παράλληλα με το διαγωνιστικό τμήμα, το οποίο, όπως κάθε χρόνο, αποτελεί και το κυρίαρχο μέρος του.

 
Η Artfools ΑΜΚΕ, με σύμβουλο διοργάνωσης και επικοινωνίας την Alpha Marketing δημιουργούν ένα ποικίλο πρόγραμμα προβολών και δράσεων για τους σινεφίλ!
Τη διοργάνωση φέτος στηρίζουν η Wind, η Trainose και ο εκπαιδευτικός Όμιλος Aegean College και ΙΕΚ Όμηρος ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Στο πρόγραμμα προβολών, συμμετέχουν και θα προβληθούν ταινίες σε συνεργασία με το Goethe-Institut, αλλά και σημαντικές ταινίες με την παραπάνω θεματική.

  • Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το με το Goethe-Institut θα προβληθούν οι ταινίες: «Η Άκρη του Ουρανού» (Auf Der anderen Seite, 2007, 122’) του Fatih Akin και «Τρέξε, Λόλα Τρέξε» (Lola Rennt, 1998, 81΄) του Tom Tykwer και οι ταινίες Barbara (2012, 105’), του Christian Petzold, Τόνι Έρντμαν (Toni Erdmann, 2016, 162΄), της Maren Ade, GoodBye, Lenin! (2003, 121΄), του Wolfgang Becker και Η Πτώση (Der Untergang‎, 2004, 156΄) του Oliver Hirschbiegel.

Σε Α΄ προβολή, στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας θα προβληθούν οι ταινίες Ο Διάλογος του Βερολίνου (2017, 80΄), του Έλληνα σκηνοθέτη, που δραστηριοποιείται στη Γερμανία, Νίκου Λυγγούρη, καθώς και η ταινία Πολιορκία στην Οδό Λιπέρτη (2019, 88’), του Σταύρου Παμπαλλή. Οι δύο σκηνοθέτες θα τιμήσουν με την παρουσία τους το Φεστιβάλ και θα παραστούν στις προβολές των ταινιών τους στη Λάρισα.
Το Φεστιβάλ έχει τη χαρά να φιλοξενήσει, επίσης, τον Διευθυντή του Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Ομπερχάουζεν, καθώς και Γερμανούς σκηνοθέτες, οι οποίοι και θα συνομιλήσουν με το κοινό για το σύγχρονο Γερμανικό Κινηματογράφο.

Οι προβολές θα γίνουν στον Κινηματογράφο Victoria και στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το ακριβές πρόγραμμα θα ανακοινωθεί προσεχώς.