3 συνήθειες που καταστρέφουν τον ύπνο σου

Άσχημα τα νέα για όσους δεν κοιμούνται καλά το βράδυ, αφού μία μικρή μελέτη έδειξε ότι ο ανεπαρκής ύπνος οδηγεί σε αύξηση του στρες και του άγχους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η μελέτη εξέτασε τις επιδράσεις της στέρησης του ύπνου σε συνάρτηση με τα επίπεδα άγχους των συμμετεχόντων και τα αποτελέσματα έδειξαν σημαντική διαφορά μεταξύ μίας νύχτας ξεκούρασης και ανεπαρκούς ύπνου.

Ποιες είναι όμως οι συνήθειες που συμβάλλουν στην αύξηση του άγχους;

Πατάς το κουμπί snooze: Η συνήθεια του snoozing δεν διαταράσσει μόνο τον κύκλο του ύπνου σου, αλλά σου δημιουργεί επιπλέον στρες καθώς αργείς να σηκωθείς από το κρεβάτι. Σκέψου πόσες φορές έχεις φτάσει αγχωμένη στο γραφείο πριν καν ξεκινήσεις τη μέρα σου. Προσπάθησε να αποφύγεις το κουμπί snooze και να δείξεις συνέπεια στην ώρα που πρέπει να σηκωθείς.

Κοιμάσαι διαφορετική ώρα κάθε βράδυ: Η συνεχής αλλαγή στην ώρα του ύπνου μπορεί να είναι η αιτία της αϋπνίας σου, αφού δεν προετοιμάζεις το σώμα σου μέσα από μία χαλαρωτική ρουτίνα. Προσπάθησε να μείνεις πιστή σε ένα πρόγραμμα ύπνου ώστε να συνηθίσει το βιολογικό σου ρολόι και να απολαμβάνεις έναν ξεκούραστο ύπνο.

Ο ύπνος δεν είναι προτεραιότητά σου: Μερικές ημέρες εύχεσαι πραγματικά να είχες περισσότερες ώρες στη διάθεσή σου, αλλά το να τρενάρεις την ώρα που θα κοιμηθείς δεν είναι λύση. Φρόντισε να κοιμάσαι τουλάχιστον επτά ώρες κάθε βράδυ και να δίνεις στον εαυτό σου τον χρόνο να αποφορτιστεί από το στρες της ημέρας.

Πηγή : missbloom.gr