4ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «ΚΟΙΛΑΔΑ των ΤΕΜΠΩΝ» – Τελετή λήξης σήμερα στο Μακρυχώρι – Κλειστός ο χώρος σε περίπτωση βροχής

Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης & Λαογραφίας «ΚΟΙΛΑΔΑ των ΤΕΜΠΩΝ», βρέθηκε χθες, Δευτέρα βράδυ, στην κεντρική πλατεία Λάρισας. Οι αποστολές επισκέφθηκαν την Περιφέρεια Θεσσαλίας όπου τους υποδέχθηκε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Λιούπας.

 
Στη συνέχεια οι ομάδες με τη συνοδεία των μουσικών παρήλασαν στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας δίνοντας ένα ιδιαίτερο παραδοσιακό χρώμα και αφήνοντας ενθουσιασμένους τους παρευρισκομένους.

Καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία, οι αποστολές χόρεψαν μπροστά σε πλήθος κόσμου, κλείνοντας έτσι την 4η μέρα του φεστιβάλ. Εκτός από την Κροατία και τη Σερβία, συμμετείχε ο Σύλλογος Κρανιωτών Λάρισας & Περιχώρων «Η ΞΗΡΟΚΡΑΝΙΑ» και δύο από τα χορευτικά τμήματα του διοργανωτή Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου.

Συμμετείχαν οι μουσικοί Αραμπατζής Γιώργος, Κώστας Παπαδημητρίου και Κώστας Τσόλας. Η εκδήλωση χθες ήταν συνδιοργάνωση με την αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων.

Σήμερα, Τρίτη 16/7, είναι η τελετή λήξης του πενθήμερου φεστιβάλ. Η εκδήλωση θα γίνει στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Μακρυχωρίου, όπου πρέπει να τονιστεί ότι ο χώρος έχει σκεπαστεί και είναι κλειστός σε όλη του την έκταση, για την πιθανότητα βροχής ή κρύου, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα της παρουσίας των θεατών.

Στην τελετή λήξης εκτός από τη Σερβία και την Κροατία, θα συμμετέχει και η χώρα του Παναμά.