
Polis Weekend
Το Σαββατοκύριακο σου ανήκει, το κάνεις ότι θέλεις...εμείς το ντύνουμε με μουσική!
closeListeners:
Top listeners:
Radiopolis Player ΡΑΔΙΟ ΠΟΛΙΣ 99,4
Η στιγμή της ανακοίνωσης των χωρών που προκρίνονται στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision 2025 είναι σίγουρα μία από τις πιο συναρπαστικές αλλά και αγωνιώδεις φάσεις της μουσικής διοργάνωσης. 10 καλλιτέχνες παίρνουν το πολυπόθητο εισιτήριο για να ερμηνεύσουν ξανά το κομμάτι τους στη σκηνή του διαγωνισμού, ενώ οι υπόλοιποι επιστρέφουν στην πατρίδα τους απογοητευμένοι.
Καθώς τα χρόνια και η τεχνολογία προχωρούν, έχουμε μεταβεί από τους φυσικούς φακέλους, στους οποίους αναγράφονταν τα ονόματα των χωρών που προκρίνονταν, στους ψηφιακούς φακέλους και πιο πρόσφατα στην ψηφιακή απεικόνιση κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Μάλιστα, πρόπερσι είχε προταθεί – και δοκιμαστεί παρασκηνιακά – ένα νέο μοντέλο ανακοίνωσης αποτελεσμάτων στους δύο ημιτελικούς, όπου όλοι οι συμμετέχοντες ανέβαιναν στη σκηνή και άκουγαν από εκεί ποιοι είναι εκείνοι που παίρνουν το εισιτήριο για τον Μεγάλο Τελικό και ποιοι όχι. Ωστόσο, αυτό αποσύρθηκε και δεν εφαρμόστηκε ποτέ στην επίσημη διοργάνωση.
Κάτι φαίνεται πως αλλάζει όμως φέτος στη Βασιλεία. Η ελβετική ραδιοτηλεόραση, όπως μεταδίδουν οι ιστοσελίδες που καλύπτουν διεθνώς τη Eurovision, φέρεται να έχει πάρει την έγκριση από την EBU να δοκιμάσει έναν νέο τρόπο ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων στους δύο ημιτελικούς, σε μία προσπάθεια να κάνει τη συγκεκριμένη διαδικασία ακόμη πιο συναρπαστική για το κοινό. Ποια θα είναι αυτή η διαδικασία;
Οι χώρες που διαγωνίζονται στους δύο ημιτελικούς θα χωρίζονται σε τριάδες, από τις οποίες οι παρουσιαστές της βραδιάς θα ανακοινώνουν ποια μία χώρα προκρίνεται στον Μεγάλο Τελικό. Οι υπόλοιπες δύο δεν σημαίνει απαραίτητα πως αποκλείονται αλλά μένουν στην άκρη και τοποθετούνται εκ νέου σε άλλη τριάδα στη συνέχεια, από την οποία θα προκύπτει και πάλι ένας κερδισμένος, εωσότου φτάσουμε στις 10.
Για παράδειγμα, στον Β’ Ημιτελικό, όπου διαγωνίζεται η Ελλάδα, οι παρουσιαστές θα πουν: «Μαυροβούνιο, Ελλάδα, Λιθουανία. Την πρόκριση παίρνει η Ελλάδα. Αυστραλία, Λιθουανία, Φινλανδία. Στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision περνάει η Φινλανδία».
Έχοντας ανακοινώσει τις 9 χώρες που προκρίνονται, θα γίνεται split πλάνο σε όσες έχουν απομείνει και θα ανακοινώνεται η 10η και τελευταία χώρα που παίρνει το «χρυσό» εισιτήριο για τον Τελικό.
Μένει να δούμε εάν οι πληροφορίες θα επαληθευτούν και κατά πόσο το νέο αυτό σύστημα ανακοίνωσης θα εξιτάρει το κοινό, εντείνοντας την αγωνία.
Πηγή: Γιάννης Καρακασίδης / zappit.gr
Συντάχθηκε από: admin
Το Σαββατοκύριακο σου ανήκει, το κάνεις ότι θέλεις...εμείς το ντύνουμε με μουσική!
close21:00 - 00:00
00:00 - 07:00
07:00 - 00:00
00:00 - 07:00
07:00 - 09:00
09:00 - 12:00
1
play_arrowΆννα Βίσση
2
play_arrowΑναστασία
3
play_arrowΓιώργος Σαμπάνης
4
play_arrowΠέτρος Ιακωβίδης
5
play_arrowΓιώργος Κακοσαίος