Άδειασε ο Έβρος από μετανάστες – Οι Τούρκοι εκκένωσαν τον καταυλισμό στις Καστανιές

Μετά από σχεδόν ένα μήνα, εκκενώθηκε ο καταυλισμός στον Έβρο, καθώς από τα ξημερώματα αποχωρούν οι μετανάστες από τις Καστανιές. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτήν τη στιγμή έχουν μείνει λίγα άτομα που επιβιβάζονται σε λεωφορεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Τούρκοι μετακίνησαν τους περίπου 1.500 μετανάστες, οι οποίες τις τελευτεπίσης αίες εβδομάδες διέμεναν στον καταυλισμό στα σύνορα και ανά διαστήματα προσπαθούσαν να περάσουν το φράχτη και να μπουν στο ελληνικό έδαφος.

Οι ελληνικές δυνάμεις στα σύνορα παρατήρησαν μαζική επιβίβαση μεταναστών σε λεωφορεία με πιθανό προορισμό στην Κωνσταντινούπολη ή σε κάποια περιοχή της Αδριανούπολης. Η κινητοποίηση φαίνεται να έχει οργανωθεί από τις τουρκικές αρχές. Ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ δήλωσε ότι η διάταξη των ελληνικών δυνάμεων παραμένει η ίδια και θα μεταβεί ο ίδιος στην περιοχή προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση.

Το βράδυ της Πέμπτης πιθανότατα Τούρκοι αστυνομικοί έκαψαν τις σκηνές μεταναστών, με σκοπό να απομακρυνθούν από τα σύνορα. Η φωτιά σβήστηκε από τις ελληνικές δυνάμεις στην περιοχή.

Πηγή: ethnos.gr