Μουσικά Νέα

Άφησαν εποχή! Αυτές είναι οι 5 κορυφαίες εμφανίσεις της Ελλάδας στην ιστορία της Eurovision

today10 Μαΐου 2022

Φόντο
share close

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για τον A’ ημιτελικό της Eurovision 2022, όπου η Αμάντα Γεωργιάδη με το «Die Together» θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό και θα προσπαθήσει να «περάσει» την Ελλάδα στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου 14/5. .

Με αφορμή τον φετινό διαγωνισμό και την πολλά υποσχόμενη ελληνική συμμετοχή, ας θυμηθούμε τις πέντε καλύτερες  από πλευράς θέσης και βαθμολογίας.

Οι 5 top ελληνικές συμμετοχές στην Eurovision ήταν

Όλου το κόσμου η ελπίδα – Κλεοπάτρα (1992)

Η Κλεοπάτρα με το τραγούδι «Όλου του κόσμου η ελπίδα» κατέκτησε την 5η θέση, ανάμεσα σε 23 χώρες, με 94 βαθμούς και δυο δωδεκάρια από την Κύπρο και την Ιταλία. Την 5η θέση, έχουμε πάρει ξανά το 1977 με το «Μάθημα Σολφέζ», αλλά με λιγότερους βαθμούς.

Die for you – Αntique (2001)

Η Ελλάδα με το «Die for you» κατέκτησε για πρώτη φορά την 3η θέση, συγκεντώνοντας 147 βαθμούς ανάμεσα σε 23 χώρες που διαγωνίζονταν εκείνη την χρονιά.

Secret Combination – Καλομοίρα (2008)

Το «Secret Combination» της Καλομοίρα μπορεί ακόμη να το τραγουδάς. Πρόκειται για ένα τραγούδι που αγαπήθηκε πολύ, όχι μόνο από τους Έλληνες, αλλά και τους Ευρωπαίους. Η Καλομοίρα άνοιξε τα φτερά της, βγήκε 1η στον ημιτελικό του 2008 και κατέκτησε την 3η θέση στον τελικό, με 218 βαθμούς. Ένα χρόνο μετά, πήρε μάλιστα το Βραβείο για την Καλύτερη Εμφάνιση στην Eurovision.

Shake it – Σάκης Ρουβάς (2004)

Το 2004 είχαμε φτάσει ξανά στην 3η θέση με 252 βαθμούς ανάμεσα σε 36 χώρες. Υπήρξαν ενστάσεις που θεωρούσαν ότι η Ελλάδα βγήκε 2η και όχι 3η. Οι 252 βαθμοί είναι η μεγαλύτερη βαθμολογία, που έχουμε πάρει.

My Number one – Έλενα Παπαρίζου (2005)

Το «νούμερο 1» της καρδιάς μας. Με 230 βαθμούς η Έλενα Παπαρίζου και το «My Number One» κατόρθωσαν να κατακτήσουν την 1η θέση. Οι στίχοι του τραγουδιού, είναι της Ναταλίας Γερμανού και η μουσική του Χρήστου Δάντη. Το αστραφτερό φόρεμα της Έλενας ήταν Ρομπέρτο Καβάλι και το μπαλέτο του Φωκά Ευαγγελινού. Πρόκειται για μία συμμετοχή που συζητήθηκε πολύ και έχει μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη μας.

Πηγή: athensmagazine.gr

Written by: admin


Προηγούμενο Άρθρο

City Stories

Λάρισα: 9 ως 15 Μαΐου!!! Μαζί δημιουργούμε μια μεγάλη αγκαλιά και προάγουμε τον εθελοντισμό στην πράξη

Στη Λάρισα από 9 ως 15 Μαΐου!!! Μαζί δημιουργούμε μια μεγάλη αγκαλιά και προάγουμε τον εθελοντισμό στην πράξη. Δίνουμε αίμα από το αίμα μας. Γινόμαστε δωρητές οργάνων του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και μυελού των οστών με το Όραμα Ελπίδας. Συμβάλλουμε στο έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του Χαμόγελου του Παιδιού, του ΟΚΑΝΑ, του Make a Wish, του Κέντρου Κοινωνικής Πρόληψης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, των Φαρμακοποιών του Κόσμου. Γινόμαστε ένα με […]

today10 Μαΐου 2022


Phone: 2410 282278
Email: info@radiopolis.gr

Λάρισα – Τ.Κ. 41336
Οδός: Βόλου 102

0%