Μουσικά Νέα

Άφησαν εποχή! Οι 5 χειρότερες συμμετοχές της Ελλάδας στη Eurovision

today10 Μαΐου 2022

Φόντο
share close

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για τον A’ ημιτελικό της Eurovision 2022, όπου η Αμάντα Γεωργιάδη με το «Die Together» θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό και θα προσπαθήσει να «περάσει» την Ελλάδα στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου 14/5. .

Με αφορμή τον φετινό διαγωνισμό και την πολλά υποσχόμενη ελληνική συμμετοχή, ας θυμηθούμε τις πέντε χειρότερες από πλευράς θέσης και βαθμολογίας.

5) Μια κρυφή ευαισθησία -Διονυσία Καρόκη και Θάλασσα (1998)

Ο 43ος τότε Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision ήταν ένα δυνατό χτύπημα για τους Έλληνες euro fans, αφού η χώρα μας πήρε μόνο 12 βαθμούς από την Κύπρο, κατακτώντας έτσι την 20η θέση, 6η από το τέλος.

4) Κλόουν – Αφροδίτη Φρυδά (1988)

Ένα χαρούμενο τραγούδι, που δε συγκίνησε ιδιαίτερα. Ο «Κλόουν» κατέληξε στην 17η θέση με 10 βαθμούς, δηλαδή την 5η θέση από το τέλος. Η ίδια η Αφροδίτη Φρυδά είχε αναφέρει: «Μόνο που δε με λιθοβόλησαν. Πληγώθηκα πολύ».

3) Μοιάζουμε – Τάκης Μπινιάρης (1985)

Ο αισθαντικός Τάκης Μπινιάρης κατέληξε με 15 βαθμούς, στη 4η θέση από το τέλος, δηλαδή τη 16η θέση. Κάτι που πολλοί ίσως να μη γνωρίζετε για τη μέρα του τελικού του 1985, είναι πως, ενώ σε όλες τις άλλες χώρες έβλεπαν τη Eurovision ζωντανά, στη χώρα μας δε μεταδόθηκε επειδή ήταν Μεγάλο Σάββατο!

2) Χωρίς σκοπό – Χρήστος Κάλοου και Wave (1990)

Το τραγούδι «Χωρίς σκοπό», πήρε την 19η θέση με 11 βαθμούς, δηλαδή την 4η θέση από το τέλος. Το…»αστείο» εκείνης της χρονιάς είναι πως η ελληνική αποστολή έχασε το πούλμαν, για να πάει στον τελικό, γιατί στον ουρανοξύστη που έμενε το ασανσέρ ήταν πολύ αργό και ήθελε τουλάχιστον μισή ώρα για να φτάσει στο λόμπι. Έτσι μεταφέρθηκε στο διαγωνισμό με περιπολικό!

1) Utopian Land -Argo (2016)

Η ομάδα προσπάθησε για το καλύτερο, όμως δεν κατάφερε να κάνει τη χώρα μας να μπει στον τελικό. Οι περισσότεροι Έλληνες δεν έμειναν έκπληκτοι με το αποτέλεσμα, αφού ποτέ δε στήριξαν αυτό το τραγούδι.

Written by: admin


Προηγούμενο Άρθρο

Μουσικά Νέα

Άφησαν εποχή! Αυτές είναι οι 5 κορυφαίες εμφανίσεις της Ελλάδας στην ιστορία της Eurovision

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για τον A' ημιτελικό της Eurovision 2022, όπου η Αμάντα Γεωργιάδη με το «Die Together» θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό και θα προσπαθήσει να «περάσει» την Ελλάδα στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου 14/5. . Με αφορμή τον φετινό διαγωνισμό και την πολλά υποσχόμενη ελληνική συμμετοχή, ας θυμηθούμε τις πέντε καλύτερες  από πλευράς θέσης και βαθμολογίας. Οι 5 top ελληνικές συμμετοχές στην Eurovision ήταν Όλου […]

today10 Μαΐου 2022


Phone: 2410 282278
Email: info@radiopolis.gr

Λάρισα – Τ.Κ. 41336
Οδός: Βόλου 102

0%