Αυτή είναι η λίστα με τις 29 χώρες από τις οποίες θα δεχόμαστε τουρίστες

Φώτο: REUTERS/Alkis Konstantinidis

Ανοίγουμε τα σύνορα… πολύ προσεκτικά και από τις 15 Ιουνίου υποδεχόμαστε τουρίστες, σε πρώτη φάση, από 29 χώρες. Ανάμεσα σε αυτές και η Κίνα, από την οποία τον περασμένο Δεκέμβριο ξεκίνησε η φονική πορεία του κορονοϊού. Στους πολίτες των συγκεκριμένων χωρών θα γίνονται τεστ κατά την άφιξή τους.

 
Τα σύνορα ανοίγουν και η Ελλάδα ελπίζει ότι οι τουρίστες που θα νικήσουν τους φόβους τους και θα έρθουν για διακοπές, θα σώσουν (όσο γίνεται) την παρτίδα του τουρισμού φέτος το καλοκαίρι. Τα σύνορα της Ελλάδας ανοίγουν στις 15 Ιουνίου, αλλά όχι για όλους. Σε πρώτη φάση μόνο για τους πολίτες 29 χωρών που θα φτάνουν με αεροπλάνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (29.05.2020) το υπουργείο Τουρισμού έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τις χώρες από τις οποίες η Ελλάδα θα δέχεται τουρίστες από τις 15 Ιουνίου, μέσω πτήσεων προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι χώρες από τις οποίες η Ελλάδα θα δέχεται τουρίστες είναι:

Αλβανία
Αυστραλία
Αυστρία
Σκόπια
Βουλγαρία
Γερμανία
Δανία
Ελβετία
Εσθονία
Ιαπωνία
Ισραήλ
Κίνα
Κροατία
Κύπρος
Λετονία
Λίβανος
Λιθουανία
Μάλτα
Μαυροβούνιο
Νέα Ζηλανδία
Νορβηγία
Νότια Κορέα
Ουγγαρία
Ρουμανία
Σερβία
Σλοβακία
Σλοβενία
Τσεχία
Φινλανδία.

Στους τουρίστες που προέρχονται από τις χώρες αυτές, θα γίνονται τεστ κατά την άφιξή τους.

“Η λίστα με τις 29 χώρες, διαμορφώθηκε ύστερα από μελέτη του επιδημιολογικού προφίλ των χωρών προέλευσης των τουριστών και αφού ελήφθησαν υπόψη οι χθεσινές ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA), καθώς και η σχετική εισήγηση της Eπιτροπής Λοιμωξιολόγων”, όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Τουρισμού.

Για όλες τις άλλες χώρες εξακολουθούν να ισχύουν οι υπάρχοντες κανόνες.

H λίστα, η  οποία θα διευρυνθεί με αφετηρία την 1η Ιουλίου θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Σε κάθε περίπτωση, η επιδημιολογική παρακολούθηση και αξιολόγηση θα είναι συνεχής.

Πηγή: newsit.gr