Αυτό είναι το νέο Πάρκο Ευχών (εικόνες και σχέδια)

Αλλάζει φέτος χώρο το παγοδρόμιο – Πού θα το στήσει ο Δήμος Λαρισαίων

 
Του Πάνου Γαρουφαλιά

Με πυρετώδεις ρυθμούς τρέχει ο σχεδιασμός του Πάρκου των Ευχών από τους ιθύνοντες του Δήμου Λαρισαίων ώστε όλα να είναι έτοιμα για την φαντασμαγορική έναρξη του Πάρκου στις 6 Δεκεμβρίου. Για ακόμη μια φορά το Πάρκο θέλει να κερδίσει τις καρδιές των Λαρισαίων αλλά και όσων επισκεπτών θα έρθουν από όλη την Ελλάδα για να περάσουν τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στην πόλη μας. Οι διοργανωτές υπόσχονται μοναδικές στιγμές και εικόνες καθώς η μαγική ατμόσφαιρα θα κυριαρχεί και θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους. Θα είναι εκεί ο Αι Βασίλης, τα ξωτικά αλλά και η βασίλισσα του χιονιού για τους μικρούς επισκέπτες.

Το ταχυδρομείο στο φετινό Πάρκο των Ευχών

Το Παγοδρόμιο αλλάζει χώρο και μεταφέρεται εκτός της λίμνης – Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο παραμένει στην λίμνη και θα τοποθετηθεί με ειδική κατασκευή στο « νησάκι»

Όμως το Πάρκο των Ευχών καθώς είναι πλέον στον τρίτο χρόνο λειτουργίας του φέρνει και σημαντικές χωροταξικές αλλαγές σε σχέση με τις προηγούμενες δύο διοργανώσεις. Το Larissanet σας παρουσιάζει αυτές τις σημαντικές αλλαγές αλλά και το τι θα περιλαμβάνει το νέο Πάρκο των Ευχών.

Παραμυθοχώρα στο Πάρκο στον Ευχών
Εικόνα από το χωριό των ξωτικών

Εκτός λίμνης το παγοδρόμιο

Τα δύο πρώτα χρόνια το σημείο αναφοράς του «Πάρκου των Ευχών» ήταν φυσικά το εντυπωσιακό παγοδρόμιο το οποίο στηνόταν μέσα στην λίμνη. Μάλιστα πέρυσι είδαμε στο κέντρο να δεσπόζει ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο περίπου 30 μέτρων.

Εικόνα από το χωριό των ξωτικών

Τη φετινή χρονιά ο σχεδιασμός αλλάζει. Το σημείο αναφοράς του «Πάρκου των Ευχών», το παγοδρόμιο, μετακινείται και τοποθετείται στο κέντρο του Πάρκου στο βοτανικό κήπο, δίπλα από το αντιπολεμικό μνημείο, «Φτερό», που φιλοτέχνησε ο αείμνηστος Φιλόλαος. Το νέο παγοδρόμιο θα είναι σε σχέδιο παραλληλόγραμμου και θα είναι συνολικά 412.5 τ.μ. (33 μ. χ 12,5 μ.).

Το φετινό δέντρο θα είναι ύψους περίπου 30 μέτρων και αναμένεται να τοποθετηθεί στο «νησάκι» της λίμνης δίνοντας μοναδική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα σε εκείνο το σημείο. Από τους ανθρώπους που σχεδίασαν το πάρκο φαίνεται πως εκτιμήθηκε ότι με το διαχωρισμό του παγοδρομίου από το χριστουγεννιάτικο δέντρο δημιουργούνται δύο ξεχωριστοί χώροι ενδιαφέροντος για τους επισκέπτες.

Εργαστήρι ξωτικών
Γλυπτά συντριβανιών κεντρικού διαδρόμου

Αυτή θα είναι η διάταξη του Πάρκου

Το «Πάρκο των Ευχών» είναι και φέτος γεμάτο δραστηριότητες για τα μικρά παιδιά, που θα ζήσουν παραμυθένιες στιγμές όσο θα είναι σε λειτουργία έως και τις 6 Ιανουαρίου.

Το Παλάτι της Βασίλλισας του χιονιού

Τους μικρούς επισκέπτες θα τους περιμένει στο δικό της παλάτι η «Βασίλισσα του χιονιού». Εκεί όσοι το επισκεφτούν θα ζήσουν την μαγεία και την μοναδική εμπειρία των Χριστουγέννων.

Ακαδημία μικρών μάγων

Όμως θα επισκεφτούν και το «Σπίτι του Αι Βασίλη». Ο άγιος από το Ροβανιέμι θα μιλήσει στα μικρά παιδιά και θα ακούσει τις επιθυμίες τους καθώς θα περιμένουν να τοποθετήσει το δώρο τους κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Όμως για να συμβεί αυτό θα πρέπει οι μικροί επισκέπτες να πάνε στο διπλανό σπιτάκι, το «Ταχυδρομείο», εκεί θα χρειαστεί να γράψουν το γράμμα τους για να ζητήσουν από τον Αι Βασίλη αυτό που επιθυμούν.

Το χωριό των ξωτικών

Κι αν κουραστούν από όλη αυτή την διαδικασία θα είναι εκεί το «Εργαστήριο των Ξωτικών». Τα μικρά παιδιά με την βοήθεια των ξωτικών θα φτιάξουν κατασκευές και χειροτεχνίες περνώντας ώρες ξενοιασιάς και δημιουργικότητας. Επίσης οι μαθητευόμενοι μάγοι θα αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον των μικρών παιδιών.

Θεματική διακοσμητική σύνθεση στο Πάρκο των Ευχών

Καρυθραύστες πύλης

Επίσης μικροί και μεγάλοι θα εντυπωσιαστούν  από καλλιτέχνες που θα επιμεληθούν τη ζωγραφική προσώπου  (face painting).

Θεματική διακοσμητική σύνθεση

Τέλος μοναδικός και εντυπωσιακός θα είναι ο διάκοσμος τόσο σε όλο το «Πάρκο», όσο και στον κεντρικό διάδρομο. Θα υπάρχει ο φωτεινός διάκοσμος σε μπλε χρώμα που πέρυσι κέρδισε τους επισκέπτες, ενώ θα προστεθούν στα κεντρικά σιντριβάνια γλυπτά στο κέντρο τους.

Με «Onirama» η έναρξη

Τα επίσημα εγκαίνια του «Πάρκου των Ευχών» θα γίνουν την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στις 8 μ.μ. με μεγάλη συναυλία των Onirama και άλλες εκπλήξεις.

To άκρως δυναμικό συγκρότημα, ταυτόσημο της θετικής ενέργειας και του πάθους στις εμφανίσεις του, θα παρουσιάσει ένα ξεσηκωτικό live με τραγούδια από όλη τη δισκογραφική του πορεία, καθώς και διασκευές αγαπημένων ελληνικών και ξένων τραγουδιών.

Το αυτοκίνητο του Αι Βασίλη

Όμως όλο το πρόγραμμα που αφορά στη διασκέδαση των επισκεπτών θα είναι πλούσιο και θα αφορά πραγματικά όλες τις ηλικίες και τις προτιμήσεις. Στο νέο «Πάρκο των Ευχών» θα υπάρχουν η μικρή και η μεγάλη σκηνή. Στη μικρή σκηνή θα είναι όλες οι δραστηριότητες και οι εκδηλώσεις για τους μικρούς επισκέπτες. Στην μεγάλη σκηνή θα γίνουν όλες οι συναυλίες, τα χορευτικά και τα θεατρικά δρώμενα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των πλούσιων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν φέτος στο «Πάρκο των Ευχών» έχει αναρτηθεί στο larissanet.gr.

Tο «Πάρκο των Ευχών» θα λειτουργεί μέχρι τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου.

Μεγάλο ενδιαφέρον από τουριστικά γραφεία

Φέτος το ενδιαφέρον των επισκεπτών από την υπόλοιπη Ελλάδα είναι πιο έντονο για το «Πάρκο των Ευχών». Αυτό αποτυπώνεται και στις προκρατήσεις όπως σημειώνουν και οι ξενοδόχοι της περιοχής. «Έχουμε αρκετές προκρατήσεις για τις ημέρες των Χριστουγέννων και το κλίμα είναι πολύ θετικό. Κυρίως το ενδιαφέρον είναι από υποψήφιους επισκέπτες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη», σημειώνει η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων ν. Λάρισας κα Ειρήνη Παπαϊωάννου (φωτ.).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι φέτος τα μεγάλα τουριστικά γραφεία της χώρας έχουν βάλει στο καλεντάρι των Χριστουγέννων τη Λάρισα ως προορισμό. Έτσι ίσως για πρώτη φορά δεν αποκλείεται να δούμε τουρίστες σε γκρουπ να έρχονται στη Λάρισα για τις γιορτές. Άλλωστε η πόλη μας μπορεί να είναι η βάση ώστε ο κάθε επισκέπτης να κάνει κοντινές εκδρομές στα Τρίκαλα, το Περτούλι και το Πήλιο.

ΠΗΓΗ: ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Προηγούμενο άρθροΛαρισαίοι που «έφυγαν» από τη ζωή
Επόμενο άρθροΣτην έκθεση Philoxenia o Δήμος Λαρισαίων (φωτογραφίες)