Αυτοψία Καλογιάννη σε έργα του Δ. Λαρισαίων (φώτο)

Με γοργούς ρυθμούς οι παρεμβάσεις σε Λάμπρου Κατσώνη – Κοραή – Συνεχίζονται οι εργασίες στο Προσκήνιο Πολιτισμού (Θέατρο ΟΥΗΛ) και αναμένεται η υπογραφή της συμβασης της β΄φάσης

 
Σε έργα ανάπλασης δρόμων στο κέντρο της Λάρισας και στο Προσκήνιο Πολιτισμού (Θέατρο ΟΥΗΛ) όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες, βρέθηκε ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Ειδικότερα, στο Προσκήνιο Πολιτισμού ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για την πορεία εξέλιξης των εργασιών. Σημειώνεται πως στην παρούσα φάση υλοποιούνται εργασίες από την πρώτο έργο που έχει δρομολογήσει ο Δήμος Λαρισαίων με χρηματοδότηση 3,5 εκατ. ευρώ από ίδιους πόρους, ενώ έχει προκηρυχθεί και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης για τη β’ φάση του έργου, με προϋπολογισμό 5 εκατ. ευρώ και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ/ΠΕΠ Θεσσαλίας.

Η νέα εργολαβία που θα ξεκινήσει μετά την υπογραφή της σύμβασης αφορά την κατασκευή της σκηνής συνολικού εμβαδού 410 m2, την προμήθεια και τοποθέτηση σταθερού εξοπλισμού και ειδικών μηχανισμών, την τοποθέτηση εξοπλισμού στην αίθουσα του θεάτρου και επενδύσεων ακουστικής μελέτης, την τοποθέτηση εξοπλισμού στα foyer, τα εκδοτήρια και το βεστιάριο, την πλήρη εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και ειδικού φωτισμού της σκηνής.

Ο Δήμαρχος συζήτησε με τα στελέχη της κατασκευάστριας εταιρείας για την πορεία εξέλιξης των εργασιών οι οποίες στην παρούσα φάση αφορούν στην ολοκλήρωση οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών.

Αναμφίβολα πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο για τον χώρο του Πολιτισμού στην Λάρισα. Το Προσκήνιο Πολιτισμού, όταν ολοκληρωθεί θα μπορέσει ν φιλοξενήσει παραστάσεις και εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου.

Ακολούθησε αυτοψία στα έργα ανάπλασης των δρόμων Λάμπρυ Κατσωνη, Κολοκοτρώνη και Κοραή. Πρόκειται για ανάπλαση που περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Λάρισας με προυπολογισμός 1,8 εκατ. ευρώ ενώ χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ/ΠΕΠ Θεσσαλίας.

Οι εργασίες συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς στο πρώτο τμήμα της οδού Λάμπρου Κατσώνη (από 23ης Οκτωβρίου έως Κοραή), ενώ πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε η ανακατασκευή της οδού Κοραή (από 28ης Οκτωβρίου έως Λ. Κατσώνη).

Πρόκειται για ένα ακόμα μεγάλο έργο ανάπλασης στον κεντρικό τομέα της πόλης. Τα έργα αλλάζουν το αστικό τοπίο, βελτιώνουν κατά πολύ την εικόνα της πόλης και αποδίδουν τον δημόσιο χώρο στους πολίτες

Ο δήμαρχος στις αυτοψίες συνοδεύονταν από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Γ. Σούλτη, τον αν. προιστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θαν. Πατσιούρα και στελέχη της Διεύθυνσης.