Αγιά: «Πηγαίνω να ταΐσω τις κότες»

Συνεχείς έλεγχοι καθ’ όλη τη διάρκεια της πρώτης ημέρας απαγόρευσης κυκλοφορίας που πραγματοποιήθηκαν στην Αγιά, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή αρμοδιότητας, από τους άνδρες του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, στο πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών που στοχεύει στην αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορονοϊού COVID-19.

Περιπολικά από νωρίς το πρωί βρίσκονταν κυρίως σε κεντρικά σημεία της κωμόπολης, αλλά και στις εισόδους κι εξόδους της, όπου οι αστυνομικοί περιορίστηκαν – για αρχή – σε συστάσεις κι απλή ενημέρωση όσων κυκλοφορούσαν, είτε για να πάνε στις δουλειές τους είτε για ψώνια.

Αρκετοί ήταν αυτοί που είχαν μαζί τους, και συμπληρωμένα, τα ειδικά έντυπα κίνησης, αλλά υπήρξαν κι εκείνοι, που ειδικά τις πρωινές ώρες, δεν τα διέθεταν, όπως λόγου χάρη εργαζόμενοι οι οποίοι δεν είχαν πάρει ακόμη από τους εργοδότες τους την υπογεγραμμένη πάγια βεβαίωση μετακίνησης ή άλλοι που κατευθύνονταν στον λογιστή τους για να προμηθευτούν τα ειδικά έντυπα μεμονωμένων μετακινήσεων που αφορούν σε περιπτώσεις μετάβασης σε καταστήματα αγαθών πρώτης ανάγκης, φαρμακεία, ιατρεία και τράπεζες.

Οι νεότεροι σε ηλικία, πιο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, χρησιμοποίησαν το sms στο 13033, αν και κάποιοι παραπονέθηκαν πως δεν έλαβαν απάντηση επιβεβαίωσης ή κάποιοι άλλοι πως τους έβγαζε μήνυμα χρέωσης. Άλλοι πάλι είχαν τη σχετική βεβαίωση, αλλά δεν είχαν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα.

Μεγαλύτερο πρόβλημα φάνηκε να αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι έδειξαν να τα έχουν χαμένα με την όλη διαδικασία, αλλά και αρκετοί αλλοδαποί. Βέβαια, δεν έλειψαν και τα ευτράπελα.

  • Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις όπου πολίτης, βλέποντας πως δεν υπάρχει σχετική αιτιολογία στο έντυπο μετακίνησης, συμπλήρωσε μόνος του «Πηγαίνω να ταΐσω τις κότες στο κτήμα», ή κτηνοτρόφος που δεν ήξερε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το έντυπο εργοδότη και χρησιμοποίησε το έντυπο μετακίνησης συμπληρώνοντας κι αυτός από κάτω «Πηγαίνω στα κατσίκια!».

Πέραν όλων αυτών, πρέπει να σημειωθεί πως ως τις 12 περίπου το μεσημέρι η κίνηση στην Αγιά ήταν μεγαλύτερη από τις προηγούμενες ημέρες κι αυτό σίγουρα οφείλεται στο ότι αρκετοί ήταν αυτοί που πανικοβλήθηκαν κι έτρεξαν στην αγορά να ψάξουν να βρουν τα ειδικά έντυπα. Μετά τις 12 όμως, η κωμόπολη νέκρωσε ξανά και ειδικά το μεσημέρι και το απόγευμα ελάχιστοι ήταν αυτοί που κυκλοφορούσαν.

Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία