Αίσιο τέλος στην περιπέτεια ορειβατών που είχαν χαθεί στο Μέτσοβο

Φώτο αρχείου

Εντοπίστηκαν λίγο μετά τις 10.30 το πρωί της Κυριακής από άνδρες τις 5ης ΕΜΑΚ, οι τέσσερις ορειβάτες που ήταν εγκλωβισμένοι στην περιοχή Μαυροβούνι – Φλέγκα, λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών, από το απόγευμα του Σαββάτου.

 
Σύμφωνα με πληροφορίες του epirusgate.blogspot.com, οι ορειβάτες, δυο άνδρες και δυο γυναίκες, αν και ταλαιπωρημένοι, είναι καλά στην υγεία τους.

Η επιστροφή τους γίνεται από την περιοχή “Αυχένας Αρκούδας”, προκειμένου να είναι συντομότερη η πρόσβαση προς τον δρόμο δίπλα από την λίμνη πηγών Αώου και όχι από το καταφύγιο του Μαυροβουνίου, όπου είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν μεαγάλη και στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα.

Το βράδυ στην περιοχή επικρατούσαν άσχημες συνθήκες, έπεφτε χιονόνερο και η θερμοκρασία ήταν χαμηλή και η ορατότητα σχεδόν μηδαμινή, λόγω χαμηλής νέφωσης.

Οι τέσσερις ορειβάτες, είχαν ανάψει φωτιά για να ζεσταθούν και συνομιλούσαν συνεχώς με το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Ιωαννίνων. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, άνδρες της 5ης ΕΜΑΚ πλησίασαν κοντά στους αγνοούμενους, οι οποίοι έριξαν μια κροτίδα που είχαν μαζί τους και όλα έδειχναν πως ο εντοπισμός τους θα ήταν πλέον θέμα χρόνου. Τελικά, οι άνδρες της ΕΜΑΚ εντόπισαν και πλησίασαν τους ορειβάτες σήμερα το πρωί..

Πηγή: ant1news.gr