Άμυαλη Βρετανία! Χιλιάδες στη συναυλία των Stereophonics, 20% πάνω τα κρούσματα

Οι εικόνες που έκαναν το γύρο του κόσμου το Σαββατοκύριακο και έδειχναν χιλιάδες κόσμου, τον έναν πάνω στον άλλο, σε συναυλίες των Stereophonics στη Βρετανία, σόκαραν τους πάντες. Όπως άλλωστε και η αντιμετώπιση της κυβέρνησης Τζόνσον της πανδημίας που προκαλεί ο κορονοϊός.

Η Βρετανία αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα, όπως άλλες χώρες της Ευρώπης, για να περιορίσει την επιδημία που προκαλεί ο κορονοϊός. Η κυβέρνηση Τζόνσον «ποντάρει» στην «ανοσία της αγέλης», ουσιαστικά ρίχνει στον Καιάδα τους ηλικιωμένους.

Οι εικόνες που είδαμε τις προηγούμενες μέρες στο Κάρντιφ και ο Μάντσεστερ, όπου έδωσαν συναυλίες οι Stereophonics, ήταν σοκαριστικές. Γιατί ενώ όλη η Ευρώπη σχεδόν έχει μπει σε καραντίνα, ενώ όλοι καλούνται να μείνουν στα σπίτια τους, ενώ επιχειρήσεις κλείνουν, εργαζόμενοι χάνουν το μεροκάματο, στη Βρετανία ζουν στον δικό τους… κόσμο.

Thank you Manchester! #stereophonics #kind2020tour

Δημοσιεύτηκε από Stereophonics στις Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020

Τις εικόνες ανέβασε το συγκρότημα στη σελίδα του στο Facebook. 5.000 άνθρωποι στη συναυλία τους στο Κάρντιφ και 21.000 στη Manchester Arena του Μάντσεστερ! Κανένα μέτρο προφύλαξης, άνθρωποι ο ένας πάνω στον άλλο, να διασκεδάζουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα στον κόσμο, σαν να μην κινδυνεύουν και οι ίδιοι.

Cardiff in beautiful voice tonight! #stereophonics #kind2020tour

Δημοσιεύτηκε από Stereophonics στις Σάββατο, 14 Μαρτίου 2020

Οι εικόνες αυτές αλλά κι εκείνες στον ημιμαραθώνιο του Λονδίνου ήταν που άφησαν τους πάντες άφωνους.

Και μετά απ’ αυτές ήταν και τα στοιχεία να επιβεβαιώσουν γιατί η Βρετανία είναι σε έναν δικό της, μαγευτικό κόσμο. Τα κρούσματα του κορονοϊού αυξήθηκαν κατά 20% μέσα σε 24ωρο κι έφτασαν στα 1.372, ενώ ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε στους 35 από 21 το Σάββατο, όπως ανακοίνωσαν την Κυριακή, οι υγειονομικές αρχές.

Το πρώτο περιστατικό μόλυνσης από τον κορονοϊό καταγράφηκε στη Βρετανία στις 31 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, συνολικά 40.279 άνθρωποι έχουν κάνει το προληπτικό τεστ στη χώρα.

Παρά τα όσα ακούγονται, παρά την κατακραυγή για τις εικόνες στις συναυλίες των Stereophonics, οι Βρετανοί κυκλοφορούν κανονικά και… μαζικά και σήμερα! Χαρακτηριστικές οι εικόνες από το σταθμό του Waterloo στο Λονδίνο…

REUTERS/Simon Dawson
REUTERS/Simon Dawson

Πηγή: newsit.gr