Ανακοίνωση Δήμου Λαρισαίων για υποψηφιότητα συμμετοχής ΓΣ Ερμή Αγιάς Λάρισας στην Α1 Μπάσκετ

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και η δημοτική αρχή εκφράζουν την ελπίδα να έχει θετική έκβαση η προσπάθεια του ΓΣ Ερμή Αγιάς Λάρισας, να ανταποκριθεί στην πρόσκληση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης καταθέτοντας φάκελο για να διεκδικήσει την συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης.

Η Λάρισα έχει τη δική της ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ αναδεικνύοντας σημαντικούς συλλόγους και μεγάλους αθλητές. Στηρίζουμε κάθε υγιή προσπάθεια που μπορεί να επαναφέρει την Λάρισα στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι τα τελευταία χρόνια η δημοτική αρχή υποστηρίζει αθλητικούς συλλόγους και φορείς που αναπτύσουν πλούσια και ποικίλη δραστηριότητα, ενώ παράλληλα αναβαθμίζονται αθλητικές υποδομές.

Η πορεία του Ερμή Αγιάς Λάρισας, από τις τοπικές κατηγορίες μέχρι τα εθνικά πρωταθλήματα αποδεικνύει ότι η διοίκηση πορεύεται με σταθερότητα και συνέπεια. Επιδίωξη κάθε δημοτικής αρχής της Λάρισας θα ήταν η εκπροσώπηση της πόλης στην μεγάλη κατηγορία ενός τόσο σημαντικού αθλήματος όπως το μπάσκετ.

Τέλος, εκτιμούμε πως η συμμετοχή της ομάδας του Ερμή στην μεγάλη κατηγορία, θα δώσει δυναμική ώθηση στον άθλημα, στην πόλη μας και ευρύτερα στην Θεσσαλία.