Ανακοίνωση του Δήμου Λαρισαίων για πρόσφατες δηλώσεις ιδιοκτήτη ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αλ. Κούγια

Με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του ιδιοκτήτη της ΑΕΛ οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η δημοτική αρχή Καλογιάννη, από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της, υπερασπίζεται με κάθε τρόπο τα συμφέροντα της πόλης και των συμπολιτών. Οι νομικές ενέργειες της ΔΕΥΑΛ κατά της «Γήπεδο ΑΕ», όπως και προς κάθε άλλο οφειλέτη, με μεγάλα ποσά οφειλών, καταδεικνύουν, τη προσήλωση της δημοτικής αρχής στην κατεύθυνση της προάσπισης των συμφερόντων της πόλης.

Ωστόσο, εδώ πρέπει να είμαστε σαφείς.

Η πόλη μας, η κοινωνία μας αντιμετωπίζει αυτήν την περίοδο μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην ιστορία της. Για να την ξεπεράσουμε χρειαζόμαστε ενότητα. Και σοβαρότητα.

Εγγυητές αυτής της ενότητας οφείλουν και πρέπει να είναι τα θεσμικά όργανα της πόλης, ο Δήμαρχός της, ο εκάστοτε Δήμαρχος. Οι απειλές για μηνύσεις κατά θεσμικών προσώπων και δημοκρατικά εκλεγμένων οργάνων της πόλης, βάλλουν κατά της ίδιας της πόλης.

Όλη αυτήν την περίοδο συνειδητά δεν πήραμε θέση στον πόλεμο επιχειρηματικών συμφερόντων που έχει ξεσπάσει γύρω από την ιστορική ομάδα της πόλης, την ΑΕΛ. Όπως και η συντριπτική πλειονότητα των Λαρισαίων πιστεύουμε ότι η ομάδα που ταυτίζεται για δεκαετίες με την πόλη, μεγαλούργησε και έγινε αντικείμενο συζήτησης σε όλη την χώρα, όταν «ένωνε». Αυτήν την ενότητα πάντα συμβόλιζε, αυτή υπηρετούσε.

Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι με τις παραδόσεις αυτής της ομάδας, με τις αξίες αυτής της πόλης δεν έχουν σχέση οι συμπεριφορές του σημερινού ιδιοκτήτη. Δυστυχώς!

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

Αυτά είχε δηλώσει ο Αλέξης Κούγιας

«Σήμερα ρε Κώστα (Πηλαδάκης) κουβαρντά, εσύ που τρέφεις 150 οικογένειες, αλλά δεν λες πόσες δεν έτρεφες στην Πάτρα και δεν γνωρίζω που αλλού, ότι από το 2011 έως σήμερα χρωστάς 400.000€ για κατανάλωση νερού στον Δήμο Λαρισαίων, στη δημοτική επιχείρηση ΔΕΥΑΛ, δηλαδή από το 2015 μέχρι πριν λίγους μήνες, που ανακατασκεύασα το ΑΛΚΑΖΑΡ, πήρες από εμένα 2.200.000€ και εσύ ο κουβαρντάς, ο καλοπληρωτής, που εκτός τα χρήματα που πήρες από εμένα που δεν είμαι κουβαρντάς, έχοντας και ταμείο 125.000.000€ δανεικά και αγύριστα, δεν πλήρωνες έστω σε δόσεις των 2.000€ τον ευεργέτη σου τον Δήμο Λαρισαίων, που σου χάρισε 170 στρέμματα για να κάνεις το γήπεδο – ηλεκτρικό σταθμό (φωτοβολταϊκά), να κάνεις water park και να παίζει εκεί η πιο βρώμικη ομάδα του ελληνικού ποδοσφαίρου τα τελευταία 6 χρόνια, ο Απόλλων Λάρισας.

Εμείς οι συκοφάντες σου, οι υβριστές σου είμαστε έτοιμοι να σου δώσουμε 2.000€ το μήνα δανεικά για να πληρώσεις το νερό, μήπως και το κόψουν και δυσφημιστεί το Λαρισαϊκό ποδόσφαιρο και δεν μπορεί να παίξει εκεί ο Απόλλων Λάρισας.

Εκείνο όμως που με έχει εξοργίσει και για αυτό τον λόγο θα ετοιμάσω μηνυτήρια αναφορά για απιστία είναι:

1. Γιατί ο Δήμος Λαρισαίων και η ΔΕΥΑΛ δεν έκαναν κατάσχεση όλων αυτών των 2.200.000€ που εμείς σου δώσαμε για την χρήση του γηπέδου και

2. Γιατί μέχρι σήμερα δεν έκοψαν την παροχή νερού στο γήπεδο.

Δυστυχώς η μηνυτήρια αναφορά για την διάπραξη του κακουργήματος της απιστίας θα γίνει και κατά του Δημάρχου και κατά όλων των μελών του Δ.Σ.

Στην μηνυτήρια αναφορά θα φέρεσαι εσύ ως ηθικός αυτουργός και ως αυτουργοί τα μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Λαρισαίων και η διοίκηση της ΔΕΥΑΛ.

Γεια σου Κώστα κουβαρντά πάρε από όλους τα λεφτά».

Η απάντηση του Πηλαδάκη στον Αλέξη Κούγια: 

«Αλέξη κατ’ αρχήν πιστεύω ότι τα νομικά σου είναι καλά άρα εκπλήσσομαι που τα τέλη σύνδεσης των ΟΚΩ τα μπερδεύεις με την κατανάλωση Νερού (πάλι ψεματάκι;) .

Για την ιστορία τα τέλη που αναφέρεσαι ήταν η μοναδική ουσιαστική συμμετοχή της τότε Δημοτικής αρχής παρουσία και όλων των στελεχών της dimand με υπόσχεση τυπικής τακτοποίησης. Εν τέλει δεν τακτοποιήθηκε τότε τυπικά (με σωστή καταμέτρηση μ2 κλπ κλπ) με αποτέλεσμα να το αναλάβει η Γήπεδο.

Είναι πρωτάκουστο να προσμετρούνται τετραγωνικά μέτρα (μ2) που δεν θα έπρεπε βάση κανονισμού (πάνω από 33.000μ2 ) ενώ η πραγματικότητα δείχνει περίπου 7000 μ2 και για αυτό το λόγο φτάσαμε στην δικαστική συνδρομή για δικαίωση.

Πιστεύω όταν διαβάζεις ανακοινώσεις μου καταλαβαίνεις το τι γράφω αλλιώς θα πρέπει να δεις το θέμα της πρεσβυωπίας. Οι εργαζόμενοι που εργοδοτώ είναι 450 και όχι 150, όπου με πολύ αγώνα και κόπο έχω καταφέρει να μην απολύσω ούτε 1 άτομο, εν μέσω της 12ετους οικονομικής κρίσης στην χώρα μας, κάτι για το οποίο είμαι πολύ περήφανος.

Για πολλά χρόνια μου έλεγαν «μην ασχολείσαι με τον Κούγια» επειδή πλέον είναι επί προσωπικού λέω να αρχίσω να ασχολούμαι. Έχεις την άποψη ότι με ψευδή μπορείς να σπιλώνεις συνειδήσεις, να θίγεις αξιοπρέπειες και να βρίσκεσαι στο απυρόβλητο; Μπορεί και να τα καταφέρνεις.

Δεν θα μου στερήσει όμως κανείς το δικαίωμα να μάχομαι έντιμα και μέσω δικαστικής οδού να επιζητώ την τιμωρία σου. Δεν ιδρώνω με τις απειλές και τα ψευδή σου σε μένα και σε όποιον θεωρείς ότι στέκεται εμπόδιο στον δρόμο σου και να είσαι σίγουρος ότι θα πράττω κατά συνείδηση».

Η απάντηση του Αλέξη Κούγια στον Πηλαδάκη:

«Διάβασα την νέα ανακοίνωση – απάντηση σε μένα, του εκ των πρωταθλητών, των δανεικών και αγύριστων, από τράπεζες κ. Κώστα Πηλαδάκη και εκείνο που κατάλαβα για άλλη μία φορά είναι ότι ο άνθρωπος αυτός έχει την εντύπωση ότι όλοι του χρωστάνε και αυτός δεν πρέπει να πληρώνει κανένα.

Νομίζω ότι πρέπει να δηλώνει επάγγελμα «παίρνω δανεικά και δεν πληρώνω», όλοι θα πληρώνετε στην Λάρισα στην ΔΕΥΑΛ εκτός από εμένα.

Όσο για το αν θα ασχοληθεί μαζί μου, γιατί κάποιοι χωρίς να λέει ποιοι, του είπαν μην ασχολείσαι με τον Κούγια, από ότι εγώ γνωρίζω και το γνωρίζει και αυτός, αλλά πιο πολύ το γνωρίζει η τσέπη μου, η ενασχόληση του μαζί μου, τον ωφέλησε 2.200.000€.

Είμαι περίεργος αν ο ίδιος γράφει αυτές τις απαντήσεις, γιατί δεν γνωρίζω σε τι επίπεδο είναι τα ελληνικά του».

Προηγούμενο άρθροΤο Ντουμπάι πληρώνει τα… ρεβεγιόν – Στα ύψη τα κρούσματα, αναστέλλονται όλα τα πάρτι
Επόμενο άρθροΛευτέρης Πετρούνιας – Βασιλική Μιλλούση: Ο θρησκευτικός γάμος, η διπλή βάφτιση και ο μεγάλος έρωτας