Ανακοίνωση του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς»

Από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» ανακοινώθηκε την 9η του μηνός Ιουλίου 2018 ότι κατά τις βραδινές ώρες, άγνωστα άτομα εισήλθαν σε χώρο, που ευγενώς έχει παραχωρηθεί στο Ινστιτούτο και φυλάσσεται εξοπλισμός του, στην περιοχή Κορωπίου, παραπλεύρως της Αττικής Οδού.

Οι δράστες αφαίρεσαν εξοπλισμό που χρησιμοποιείται κυρίως για εκπαιδευτικούς σκοπούς, ποδήλατα που χρησιμοποιούνται στο πρόγραμμα ασφαλούς εκμάθησης χρήσης ποδηλάτου στα σχολεία, τζάκετ και εξοπλισμό ασφαλείας για την εκπαίδευση μοτοσικλετιστών, εξαρτήματα και εργαλεία της κινητής μονάδας κα άλλα αντικείμενα, απαραίτητα για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε παιδιά και ενήλικες. Φεύγοντας, πήραν επίσης μαζί τους, μπλούζες και καπέλα του Ι.Ο.ΑΣ., που φέρουν τα σχετικά λογότυπα, και χρησιμοποιούνται κατ’ εξοχήν σε εθελοντικές δράσεις του Ινστιτούτου.

 
Ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός του κτιρίου και αμέσως ενημερώθηκαν τα Στελέχη της Τράπεζας, στην οποία ανήκει το κτίριο, καθώς και οι άνθρωποι του Ινστιτούτου. Για το θέμα ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ., και κινητοποιήθηκαν άμεσα η Ομάδα Δίκυκλης Ασφάλειας και το Τμήμα Ασφαλείας Κορωπίου, οι οποίοι και επιλήφθηκαν της υπόθεσης.

Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά την αποχώρησή τους οι δράστες, αφού αφαίρεσαν το σχετικό εξοπλισμό, άφησαν στο χώρο βρεγμένες μπλούζες, που πιθανόν φορούσαν. Αναμένεται ο εντοπισμός τους από το DNA και ίχνη που έχουν αφήσει στο χώρο.

Τη βαθύτατη θλίψη της για το συμβάν εξέφρασε η κυρία Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, πρόεδρος του Ινστιτούτου, αλλά και την εμπιστοσύνη της στην Ελληνική Αστυνομία για την εύρεση των δραστών και του κλεμμένου υλικού, τόσο σημαντικού για τη συνέχιση των δράσεων του Ινστιτούτου για την προώθηση της Οδικής Ασφάλειας σε μικρούς και μεγάλους.