Ανατροπή στην υπόθεση Βαλεντίν: Γυναίκα λέει ότι είναι η μητέρα της

Ο ισχυρισμός της γυναίκας αλλάζει τα δεδομένα καθώς ο πατέρας της 7χρονης υποστηρίζει, μέσω του ethnos.gr, ότι η μητέρα είναι νεκρή.

Στις ελληνικές Αρχές εμφανίστηκε μέσω δικηγόρου γυναίκα, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι η μητέρα της 7χρονης Βαλεντίν. Η εξέλιξη έρχεται να προσθέσει νέα στοιχεία στις έρευνες, καθώς η Αστυνομία γνώριζε από τον πατέρα της Βαλεντίν ότι η μητέρα του κοριτσιού είχε πεθάνει. Πλέον οι αστυνομικοί θα διερευνήσουν το κατά πόσο η εξαφάνιση της Βαλεντίν μεθοδεύτηκε και από τους δύο γονείς, προκειμένου να πάνε όλοι μαζί στη Γαλλία και να ζήσουν εκεί.

Η γυναίκα, που εμφανίστηκε ως μητέρα του παιδιού, ζει στη Γαλλία, πιθανότατα χωρίς να έχει άδεια διαμονής. Εξετάζεται το κατά πόσο η γυναίκα αυτή που εμφανίζεται ως μητέρα του κοριτσιού ήταν σε επικοινωνία με τη θεία του παιδιού που παρέλαβε τη Βαλεντίν από την Αθήνα και τη μετέφερε στη Γαλλία.

Τι δήλωσε ο πατέρας του κοριτσιού στο ethnos.gr

Μιλώντας στο ethnos.gr, ο πατέρας της Βαλεντίν δήλωσε μετανιωμένος που μεθόδευσε την εξαφάνιση της 7χρονης, δηλώνοντας ψευδή στοιχεία στην Αστυνομία. Υποστήριξε ότι είναι ράκος με την εξέλιξη των πραγμάτων, ότι έχει μετανιώσει και ότι το μόνο που θέλει τώρα είναι να ξαναδεί την κόρη του. Για τα ψευδή στοιχεία που δήλωσε στις Αρχές, ανέφερε ότι όλα τα έκανε υπό το καθεστώς φόβου για τις συνέπειες, ενώ για τη μεταφορά του παιδιού του στη Γαλλία, με δική του πρωτοβουλία, υποστήριξε ότι το μόνο που ήθελε ήταν το κορίτσι του να μεγαλώσει σε καλύτερες συνθήκες με τη θεία του.

Αναλυτικά η δήλωση του Αμπελκά:

«Ως πατέρας αισθανόμουν ότι δεν μπορώ να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου. Ότι δεν μπορώ να προσφέρω στην κόρη μου όσα έπρεπε να προσφέρω για να μεγαλώσει όπως πρέπει. Ήθελα να εξασφαλίσω για το παιδί μου καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και μόρφωσης. Έτσι αποφάσισα να στείλω το παιδί στη θεία του στη Γαλλία, που μπορούσε να το μεγαλώσει καλύτερα. Όταν το έστειλα, μετά σκέφτηκα ότι το παιδί θα αρχίσουν να το αναζητούν από το σχολείο του και από αλλού. Τι θα έλεγε σε αυτούς που θα το αναζητούσαν; Έτσι, πήγα και δήλωσα την εξαφάνισή του. Μετά σκέφτηκα τις συνέπειες που θα έχει η πράξη μου σε σχέση με τον νόμο και τρομοκρατήθηκα. Έτσι άρχισα να λέω ψέματα. Νόμιζα ότι, εάν έλεγα από την αρχή την αλήθεια, θα με τιμωρούσε ο νόμος. Στο μυαλό μου ήταν όλα τόσο μπερδεμένα. Τώρα έχω καταλάβει το λάθος μου. Έχω μετανιώσει. Ήταν ανόητο εκ μέρους μου αυτό που έκανα. Δεν ήθελα να προκαλέσω αναστάτωση. Το μόνο που θέλω πια είναι να ξαναδώ το παιδί μου».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του, Βασίλης Νουλέζας, δήλωσε στο ethnos.gr ότι ο Αμπελκά παραπέμπεται για κατοχή πλαστού εγγράφου και παραβίαση του νόμου περί αλλοδαπών, ενώ από εδώ και πέρα αναμένεται να του απαγγελθούν και κακουργηματικές πράξεις για διευκόλυνση παράνομης αποδημίας.

Πηγή: ethnos.gr