Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα Κυριακή 16/5

Ανοιχτά θα είναι σήμερα, όπως και την επόμενη Κυριακή 23/5 τα καταστήματα, σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσια υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού, η απόφαση αφορά στα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία , ζαχαροπλαστεία) φαρμακεία, βενζινάδικα καθαριστήρια, pet shop, και καταστήματα καπνικών και ατμιστικών προϊόντων.

Το ωράριο είναι διευρυμένο από τις 7 μέχρι τις 22:30.

Εξαίρεση αποτελεί η παράδοση delivery για την οποία ισχύει ωράριο μέχρι τη 1 τη νύχτα και τα φαρμακεία και τα πρατήρια που λειτουργούν με βάση τις ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις.

Για τα λιανεμπορικά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των πολυκαταστημάτων (mall), των εκπτωτικών χωριών, των καταστημάτων εντός καταστήματος, τις υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και τα κομμωτήρια, επίσης επιτρέπεται η λειτουργία τους τις επόμενες δύο Κυριακές.

Το ωράριο είναι διευρυμένο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Eμπορικός Σύλλογος Λάρισας

Σε ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, τονίζονται τα εξής:

«Η Κυριακή είναι και πρέπει να παραμείνει αργία. Η αιφνιδιαστική ΚΥΑ με την οποία «δίνεται η δυνατότητα» στα καταστήματα να λειτουργήσουν «κατ΄εξαίρεση» τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας μετά από τη δημοσίευση της συγκεκριμένης Κυβερνητικής Απόφασης σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται στα καταστήματα να λειτουργήσουν «κατ΄εξαίρεση» δύο επιπλέον Κυριακές, πέραν των 8 θεσμοθετημένων, συντάσσεται με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας, όπου καταγγέλλονται οι όποιες μεθοδεύσεις, που αποσκοπούν στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.

Η συγκεκριμένη απόφαση μόνο τα μεγάλα καταστήματα των πολυεθνικών αλυσίδων- εντός κι εκτός των πόλεων- εξυπηρετεί, τα οποία διαχρονικά επιθυμούν την απελευθέρωση του ωραρίου. Η Κυριακή είναι και πρέπει να παραμείνει αργία. Κι αυτό θα το υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Συνεπώς ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας και σε απόλυτη σύμπνοια με τους περισσότερους εμπορικούς συλλόγους ανά την Ελλάδα, καλεί τα μέλη του να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους τις συγκεκριμένες Κυριακές 16 και 23 Μαΐου, θεωρώντας τις ήδη 8 θεσμοθετημένες υπεραρκετές για τη λειτουργία της αγοράς και πιστεύοντας αποδεδειγμένα ότι ουδέποτε συνεισέφεραν στην αύξηση του τζίρου των επιχειρήσεων».

Προηγούμενο άρθροΣτέλιος Κρητικός: Θα γίνει μπαμπάς για τέταρτη φορά (video)
Επόμενο άρθροΔιακοπές ρεύματος σήμερα Κυριακή 16/5 στην ΠΕ Λάρισας