Αντικαπνιστικός νόμος: Έρχεται τριψήφιος αριθμός καταγγελιών

Στη «μάχη» για την πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, χωρίς εξαιρέσεις έχει ριχτεί ο υπουργός Υγείας, ο οποίος προχωρά στη δημιουργία ενός τριψήφιου τηλεφωνικού αριθμού, στον οποίο θα γίνονται καταγγελίες από τον κόσμο για εκείνους που παραβιάζουν τον νόμο.

 
«Θα υπάρξει τριψήφιο νούμερο που θα μπορείς να καλέσεις τη Δημοτική Αστυνομία ή την Αστυνομία, που θα δίνει πρόστιμο στον ιδιώτη και υπερδεκαπλάσιο πρόστιμο στον καταστηματάρχη», είπε ο κ. Κικίλιας στον ΣΚΑΪ και συνέχισε αναφερόμενος στη βοήθεια που πρέπει να λάβει από την αστυνομία, καθώς χωρίς αυτήν: «δεν μπορεί να υπάρξει επιβολή του νόμου και των προστίμων»

«Ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί. Θα σεβαστούμε τα δικαιώματα των καπνιστών, αλλά προφανώς θα προασπίσουμε και τα δικαιώματα των μη καπνιστών, το δικαίωμα στη ζωή των παθητικών καπνιστών, και ειδικά των παιδιών, που είναι μια αδικία και μάστιγα στη χώρα».

Ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα που έχει βάλει η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι θα αρχίσει μια μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία, για να μάθουν οι πολίτες τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, ενώ θα γίνουν και περαιτέρω καμπάνιες σε βάθος τετραετίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καμπάνια θα παρουσιαστεί από τον ίδιο στο τέλος του μήνα.

Πηγή: newpost.gr