Απίστευτο βίντεο: Μαθητής βρίζει χυδαία την καθηγήτριά του (Περσινό το βίντεο)

Σοκάρει το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου από χθες και στο οποίο μαθητής του ΕΠΑΛ βρίζει χυδαία καθηγήτριά του.

 
Στο βίντεο φαίνεται ο μαθητής να στέκεται απειλητικά μπροστά στην καθηγήτρια, ενώ ένας άλλος μαθητής κάνει χειρονομίες ακριβώς πίσω της. Η καθηγήτρια, παρά το ύφος του μαθητή, τον παρακολουθεί ψύχραιμη. Λέγεται ότι ο μαθητής την «τραμπούκισε» προκειμένου να του σβήσει απουσία.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ζήτησε την διερεύνηση του περιστατικού. Σε ανάρτησή της στα social media έγραψε:

«Περιστατικά βίας κάθε μορφής δεν έχουν θέση στα σχολεία μας. Το βίντεο που αναπαράγεται τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και φέρεται να καταγράφει αδιανόητη συμπεριφορά μαθητή προς καθηγήτρια σχολείου για διαγραφή απουσίας, διερευνάται ήδη αρμοδίως, ώστε να ληφθούν τα ενδεδειγμένα μέτρα, εφόσον επιβεβαιωθεί η γνησιότητα του. Τέτοια περιστατικά δεν είναι (και δεν μπορεί να είναι) η εικόνα του σχολείου. Στηρίζουμε απαρέγκλιτα τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας για το σχολείο που τους αξίζει».

Μαθητής ΕΠΑΛ: Περσινό το βίντεο με τις ύβρεις στην καθηγήτρια – Έχει ήδη τιμωρηθεί

Το περιστατικό σημειώθηκε ακριβώς ένα χρόνο πριν, ωστόσο, η ύπαρξη του βίντεο έγινε γνωστή το βράδυ της Κυριακής

Όπως είπε στο ethnos.gr ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, το περιστατικό σημειώθηκε ακριβώς ένα χρόνο πριν, τον Ιανουάριο του 2019 και ο μαθητής τιμωρήθηκε τότε από το σχολείο για την απρεπή συμπεριφορά του. Ωστόσο, η ύπαρξη του βίντεο έγινε γνωστή στον διευθυντή του σχολείου και αμέσως μετά στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας το βράδυ της Κυριακής.

Κατά τον κ. Κόπτση, εκείνο που διερευνάται είναι ποιος ανήρτησε το βίντεο στο διαδίκτυο και αυτό γίνεται με τη συνδρομή του αστυνομικής διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στο βίντεο διακρίνεται έξαλλος ο μαθητής να χρησιμοποιεί απαράδεκτες εκφράσεις με απειλητικό ύφος προς την καθηγήτριά του, η οποία τον παρακολουθεί ιδιαιτέρως ψύχραιμη. Μεταξύ άλλων ο μαθητής λέει «στ’ αρχ@@@α μου και ο διευθυντής, θα μου κλ@@@@ κι ο διευθυντής γ@@ω το σπίτι του. Σβήστη να γ@@ω τον αντίθεό μου! Θα σας κάψω όλους ρε! Θα σε καταστρέψω ρε! Σβήστη να ρε! Εδώ όταν σου μιλάω θα με κοιτάς ρε». Κάποιοι συμμαθητές του διακρίνονται να γελούν την ώρα που εκτυλίσσεται το περιστατικό.
«Το θέμα δεν πρόκειται να μείνει έτσι. Το Υπουργείο Παιδείας θέλει να δημιουργήσει υγιή σχολεία και τέτοιες ανεπίτρεπτες συμπεριφορές δεν μπορούν να συμβαίνουν», αναφέρει στο ethnos.gr ο κ. Κόπτσης.

Πηγή: reader.gr, ethnos.gr