Αυλαία στο παζάρι των Φαρσάλων – Τι έσοδα είχε ο δήμος

Αυλαία χθες για το παζάρι των Φαρσάλων, που διήρκεσε μία εβδομάδα και αποτελεί θεσμό για τα Φάρσαλα για πάνω από 400 χρόνια.

Τη φετινή χρονιά οι χώροι που διατέθηκαν ήταν πάνω από 200 και, σύμφωνα με πληροφορίες, τα έσοδα του Δήμου ανήλθαν περίπου στις 80.000 ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για την εκτέλεση διαφόρων έργων στην πόλη και την επαρχία Φαρσάλων.

 
Σε έρευνα που έκανε η «Ε» στους χώρους του Παζαριού και σε επαφή που είχε με τους μικροπωλητές, βγαίνει το συμπέρασμα ότι η κίνηση κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα και μόνο τα μαγαζιά που πουλούσαν χαλβά, παιχνίδια, καθώς και το λούνα παρκ κινήθηκαν καλύτερα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με Γκόραν Μπρέγκοβιτς ανοίγει το Παζάρι της Λάρισας

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στα καταστήματα των Φαρσάλων, παρά τις εκπτώσεις, που ήταν υποτονικές τις ημέρες του Παζαριού, ο τζίρος κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα αρκετοί καταστηματάρχες να αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Τα μόνα καταστήματα που κινήθηκαν σε υψηλά επίπεδα αυτές τις ημέρες ήταν οι ταβέρνες, τα φαστ φουντ, τα μπαράκια, οι καφετέριες και τα καταστήματα πώλησης του φαρσαλινού χαλβά, αφού οι Φαρσαλινοί και οι επισκέπτες που κατακλύζουν αυτές τις ημέρες την πόλη το έριξαν στη διασκέδαση, παρά την οικονομική κρίση.

Πηγή: Αχ. Μπακαλέξης – eleftheria.gr