Αυλαία το Σαββατοκύριακο για το 4ο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου

Ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου, το 4ο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου Θ. Αγγελόπουλος που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, στο Χατζηγιάννειο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα:

Σάββατο 10 Μαρτίου

7.00μ.μ. “Άντε γειά” του Γιώργου Τσεμπερόπουλου Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του. Το σενάριο το έγραψε ο ίδιος και ο Βασίλης Αλεξάκης και βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο της Γιοβάννας. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Άλκις Κούρκουλος, η Καίτη Παπανίκα, ο Νίκος Δημητράτος και η Τάνια Τρύπη. Στη διεύθυνση φωτογραφίας ο Γιάννης Δασκαλοθανάσης, η μουσική είναι του Σταμάτη Σπανουδάκη και ο Γιάννης Πάριος ερμηνεύει τα τραγούδια της ταινίας.

Η μάνα, η κόρη και μιά άλλη γυναίκα, ερωτευμένες με το ίδιο αγόρι. Το αγόρι ερωτευμένο με την επιτυχία στην Αθήνα του ’90, θέλει να γίνει διάσημος, να βγάλει λεφτά. Όλοι έχουν δίκιο. Αυτό όμως που μας τυραννάει, είναι ο έρωτας που περνάει και χάνεται…

Θα παρευρεθεί και θα συνομιλήσει με το κοινό ο σκηνοθέτης της ταινίας.

9.00μ.μ. Μουσικό διάλειμμα με την Αλίκη Βελεγράκη

9.15μ.μ. Βράβευση των ηθοποιών Στέφανου Ληναίου και Έλλης Φωτίου

9.30μ.μ. “Αφτερλώβ” του Στέργιου Πάσχου

Διακρίθηκε στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο. Πρόκειται για μια θρασύτατη ρομαντική κομεντί για το μυστήριο των σχέσεων. Θα παρευρεθεί και θα συνομιλήσει με το κοινό ο σκηνοθέτης της ταινίας.

Κυριακή 11 Μαρτίου

5.00 μ.μ. “Όντως φιλιούνται” του Γιάννη Κορρέ

Ρομαντικό, μελαγχολικό, σινεφιλικό, αστείο, πειραγμένο, αληθινό, το ντεμπούτο του Γιάννη Κορρέ. Η ιστορία του Ντάνυ και της Στέλλας που, λίγο πριν τα τριάντα, ανήκουν σε μία γενιά που δεν έχει ακόμα καθοριστεί. Ισως διότι οι εξελίξεις που την διαμορφώνουν ακόμα τρέχουν…

Θα παρευρεθεί και θα συνομιλήσει με το κοινό ο σκηνοθέτης της ταινίας.

6.30μ.μ. Συζήτηση με τον σκηνοθέτη Γιώργο Τσεμπερόπουλο μέ θέμα “Λεπτομέρειες για τον Κινηματογράφο”.

Θα ακολουθήσει η βράβευση του σκηνοθέτη.

8.30μ.μ. “Ξαφνικός Έρωτας” του Γιώργου Τσεμπερόπουλου Το σενάριο είναι βασισμένο στο βιβλίο Talgo του Βασίλη Αλεξάκη. Πρωταγωνιστεί η Μπέττυ Λιβανού και ο Αντώνης Θεοδωρακόπουλος. Στη διεύθυνση φωτογραφίας ο Γιώργος Πανουσόπουλος, σκηνογράφος ο Νίκος Περάκης, η μουσική του Σταμάτη Σπανουδάκη, ενώ η Ελένη Βιτάλη ερμηνεύει το ομώνυμο τραγούδι της ταινίας.

Παρακολουθούμε την Ελένη μια χορεύτρια που δεν χορεύει πια, που δεν είναι πια ερωτευμένη με τον άντρα της και που η ζωή της είναι στάσιμη. Τότε γνωρίζει τον Γρηγόρη, έναν επιτυχημένο οικονομολόγο που ζει στην Γαλλία παντρεμένος με παιδιά, και που έχει αρχίσει να νοσταλγεί την Ελλάδα. Συναντιούνται στην Αθήνα και ερωτεύονται. Αποφασίζουν να ζήσουν τον έρωτά τους, που θα τους οδηγήσει μέχρι τη Λισσαβόνα, ίσως και πιο μακρυά…

Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα στον Γιώργο Τσεμπερόπουλο με τους: Αποστόλη Γιάγκο, Σπύρο Καβαλλιεράτο, Αλέξανδρο Τσιωνά.