Δείτε live – Λεπτό προς λεπτό η επιχείρηση διάσωσης των παιδιών την Ταϊλάνδη – Ξεκίνησε η δεύτερη φάση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη φάση της επιχείρησης διάσωσης των 8 παιδιών και του προπονητή τους, που παραμένουν εγκλωβισμένοι για περισσότερες από 2 εβδομάδες στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ στην Ταϊλάνδη.

Παρακολουθήστε live

Στα ύψη είναι σήμερα η αγωνία για την τύχη των 8 παιδιών και του προπονητή τους που βρίσκονται ακόμα εγκλωβισμένα σε σπηλιά στην Ταϊλάνδη μετά τον απεγκλωβισμό των πρώτων τεσσάρων παιδιών.

 
Χθες την ώρα που βγήκαν τα πρώτα παιδιά έξω εκτυλίχθηκαν συγκλονιστικές στιγμές. Οι διασωθέντες έπεσαν στην αγκαλιά των δυτών που τους έσωσαν, ενώ στη συνέχεια ειδικές ομάδες μετέφεραν τα παιδιά με φορεία στα ελικόπτερα που θα τα μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Η επιχείρηση της Κυριακής κατά την οποία ελευθερώθηκαν 4 παιδιά ολοκληρώθηκε στις 15:47 ώρα Ελλάδος (19:47 τοπική) και διήρκεσε περίπου εννέα ώρες. Ωστόσο λόγω της δύσης του Ηλίου αλλά και των καιρικών συνθηκών έγινε μία διακοπή προκειμένου η επιχείρηση να ξεκινήσει ξανά με το πρώτο φως της ημέρας.

Η επιχείρηση κράτησε περίπου 8 ώρες, κατά πολύ λιγότερο από αυτό που αναμενόταν, και τα τέσσερα παιδιά που βγήκαν είναι καλά στην υγεία τους.

Τα παιδιά, σύμφωνα με διεθνή και τοπικά ΜΜΕ έχουν ήδη μεταφερθεί στο κοντινότερο νοσοκομείο. Εικόνες δείχνουν ελικόπτερα να προσγειώνονται και ασθενοφόρα να φτάνουν στο νοσοκομείο της επαρχίας.

Τώρα άλλοι 8 έφηβοι και ο προπονητής, ο οποίος είναι πολύ αδύναμος όπως είπαν οι διασώστες, περιμένουν τη σειρά τους για να αφήσουν πίσω τους για πάντα το σκοτεινό σπήλαιο και να δουν ξανά το φως της μέρας.

Πηγή: eleftherostypos.gr