People

Δέσποινα Βανδή και Γιώργος Θεοφάνους: Η συνεργασία και η επιθυμία για τηλεοπτική συνύπαρξη

today3 Ιουνίου 2022

Φόντο
share close

Λίγο πριν τη συναυλία τους στο Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας όπου θα σηματοδοτήσει την έναρξη της καλοκαιρινής τους περιοδείας «Ένα καλοκαίρι διαδρομή», η Δέσποινα Βανδή και ο Γιώργος Θεοφάνους συναντήθηκαν σε στούντιο ηχογράφησης για την πρόβα τους.

Το TLIFE βρέθηκε στο σημείο, με τους δύο καλλιτέχνες που από καιρό προετοίμασαν τη συνεργασία τους, να δηλώνουν ενθουσιασμένοι.

«Έχουμε πολύ μεγάλη χαρά και πολύ μεγάλη αγωνία. Δεν το πιστεύω ότι πλησιάζει 8 Ιουνίου και ξεκινάμε. Με έναν τρόπο έχω συνδυάσει τη συναυλία στο Κατράκειο με την έναρξη του καλοκαιριού» δήλωσε η Δέσποινα Βανδή, με τον Γιώργο Θεοφάνους να προσθέτει «εγώ συνδύασα την ημερομηνία με την έναρξη του στούντιο.  Η συνεργασία μας ξεκίνησε δύο χρόνια, όταν μπήκαμε στο στούντιο να κάνουμε το τραγούδι “Ένα τσιγάρο διαδρομή” και τα υπόλοιπα τραγούδια του άλμπουμ. Μας καθυστέρησε ο κορονοϊός, όπως καθυστέρησε τους πάντες.  Θα παίξουμε νέα τραγούδια στις συναυλίες που θα δώσουμε. Την Τετάρτη σίγουρα θα ακούσετε ένα από τα καινούρια».

Ο Γιώργος Θεοφάνους για τη Δέσποινα Βανδή

«Η Δέσποινα Βανδή είναι ένα μουσικό εργαλείο που κινείται από την ποπ μέχρι τα πολύ λαϊκά τραγούδια με την ίδια ευκολία. Πάντα το έκανε αυτό, απλά εγώ την ανακαλύπτω τώρα. Είμαστε η ίδια γενιά με τη Δέσποινα και φταίω κι εγώ γι’ αυτή την καθυστέρηση του άλμπουμ. Γράφω, ξεγράφω, κάθε φορά που τη γνωρίζω, γράφω διαφορετικά, σβήνω, πετάω γιατί θέλω να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα.

Για το «Ένα Τσιγάρο Διαδρομή» πήραμε μεγάλο ρίσκο. Το αγκάλιασε ο κόσμος. Κανένας δεν περίμενε ότι θα βγούμε με αυτό το τραγούδι, δεν παίζονταν λαϊκά τραγούδια, το κλίμα του ραδιοφώνου ήταν κάτι άλλο» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Θεοφάνους.

«Η Δέσποινα έχει μία ποιότητα φωνής, ήθος και ευγένεια. Θα φτάσει πρώτη στο στούντιο, θα φέρει στους μουσικούς της φαγητό, γλυκά, θα φύγει τελευταία από το στούντιο. Δεν το βλέπεις αυτό συχνά. Το βλέπεις σπάνια. Είναι ένας άνθρωπος μορφωμένος που δεν βρέθηκε τυχαία εκεί που είναι. Η ίδια από ταπεινοφροσύνη μπορεί να λέει ότι «εγώ δεν ήμουν ποτέ μεγάλη τραγουδίστρια, έγινα στην πορεία γιατί μελέτησα». Δεν είναι έτσι τα πράγματα».

Η Δέσποινα Βανδή για τον Γιώργο Θεοφάνους

«Ο Γιώργος είναι μία σημαντική προσωπικότητα, όχι μόνο στον τρόπο που γράφει, αλλά και στον τρόπο που σκέφτεται και μιλάει. Αυτό τον κάνει ξεχωριστό, αυτό το σύνολο. Ένας πολύ μεγάλος συνθέτης, για μένα είναι ο καλύτερος της γενιάς του. Αυτό το λέω γιατί τα τραγούδια που έχει γράψει μας αφορούν μέχρι και σήμερα. Και συνεχίζει και γράφει και πιστεύω πως θα μας αφορούν για πάρα πολλά χρόνια ακόμη… Η διαχρονικότητά του».

Όπως τόνισαν, θέλουν να συμπράξουν ξανά μαζί και τηλεοπτικά. «Εγώ θα το ήθελα πάρα πολύ» απάντησε η δημοφιλής τραγουδίστρια, με τον συνθέτη να είναι εξίσου θετικός.

Αν γυρνούσαν τον χρόνο πίσω, τι θα έλεγαν στον νεότερο εαυτό τους;

Γιώργος Θεοφάνους: «Εγώ θα έδινα σφαλιάρες τις περισσότερες φορές που με έχω δει να μιλάω άσχημα σε κόσμο. Βλέπω αυτά τα παιδιά που στέλνουν mails για να πάνε σε talent shows ή να βγουν στην εκπομπή μου. Υπάρχει τρόπος να πεις στον άλλον ότι δεν κάνεις γι’ αυτό το πράγμα. Θα μπορούσα να βρω έναν καλύτερο τρόπο. Το έχω μετανιώσει. Έχω πλησιάσει τέτοια παιδιά που τα βρήκα στην πορεία για να το διορθώσω. Αυτό θα το διόρθωνα».

Δέσποινα Βανδή: «Εγώ θα του έλεγα «αγάπησε τον εαυτό σου λίγο παραπάνω, φρόντισέ τον». Αυτό θα έλεγα και αυτό λέω και στα παιδιά μου. Τους λέω ότι στη ζωή δεν πρέπει να κάνεις συμβιβασμούς όταν δεν είσαι καλά και όταν κάτι δεν αλλάζει, πρέπει να αλλάξεις εσύ… Τα παιδιά πρέπει να αγαπάνε και να φροντίζουν τον εαυτό τους γιατί δεν θα το κάνει κανένας άλλος».

φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος για το TLIFE

Written by: admin


Προηγούμενο Άρθρο

Video Clips

«Η Μελίνα Ασλανίδου Τραγουδάει Γιώργο Θεοφάνους» | Νέο EP & music video από τη συνεργασία τους

Η Μελίνα Ασλανίδου και ο Γιώργος Θεοφάνους μας παρουσιάζουν τη δισκογραφική τους συνεργασία μέσα από το EP «Η Μελίνα Ασλανίδου Τραγουδάει Γιώργο Θεοφάνους». Το νέο single από τη σύμπραξή τους είναι το «Δεν Είναι Αγάπη Αυτό», το οποίο συνοδεύεται από ένα μοναδικό music video. Στο «Η Μελίνα Ασλανίδου Τραγουδάει Γιώργο Θεοφάνους» η σπουδαία ερμηνεύτρια και ο καταξιωμένος συνθέτης, καθένας εκ των οποίων έχει τη χαράξει τη δική του πλούσια μουσική διαδρομή, […]

today2 Ιουνίου 2022


Phone: 2410 282278
Email: info@radiopolis.gr

Λάρισα – Τ.Κ. 41336
Οδός: Βόλου 102

0%