Διάσωση-θρίλερ στην Ταϊλάνδη: Οκτώ παιδιά έχουν βγει από την σπηλιά

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε και η δεύτερη φάση της επιχείρησης διάσωσης των παιδιών και του προπονητή τους, που παραμένουν εγκλωβισμένοι για περισσότερες από 2 εβδομάδες στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ στην Ταϊλάνδη.

Παρακολουθήστε live

Σήμερα βρήκαν άλλα τέσσερα παιδιά και πλέον στην σπηλιά βρίσκονται άλλα τέσσερα και ο 25χρονος προπονητής τους.

 
Στις 12:51 ώρας Ελλάδας βγήκε το πέμπτο παιδί από την σπηλιά, όπως μετέδωσε πρώτο το CNN ενώ άλλα τρία έχουν ήδη περάσει το επίπεδο τρία και οδεύουν στην ελευθερία τους.

Στις 14:10 ώρα Ελλάδας βγήκε και το έκτο παιδί από την σπηλιά και η επιχείρηση συνεχίζεται για τα δύο ακόμη που ακολουθούν.   

Στις 14:40 βγήκε και το έβδομο παιδί και μαζί με το έκτο διακομίζονται στο νοσοκομείο.    

Στις 15:10 βγήκε και το όγδοο παιδί από την σπηλιά. Την είδηση αποκάλυψε η Amanda Hodge της The Australian Newspaper

Τι είχε προηγηθεί

Στα ύψη είναι σήμερα η αγωνία για την τύχη των 8 παιδιών και του προπονητή τους που βρίσκονται ακόμα εγκλωβισμένα σε σπηλιά στην Ταϊλάνδη μετά τον απεγκλωβισμό των πρώτων τεσσάρων παιδιών.

Χθες την ώρα που βγήκαν τα πρώτα παιδιά έξω εκτυλίχθηκαν συγκλονιστικές στιγμές. Οι διασωθέντες έπεσαν στην αγκαλιά των δυτών που τους έσωσαν, ενώ στη συνέχεια ειδικές ομάδες μετέφεραν τα παιδιά με φορεία στα ελικόπτερα που θα τα μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Η επιχείρηση της Κυριακής κατά την οποία ελευθερώθηκαν 4 παιδιά ολοκληρώθηκε στις 15:47 ώρα Ελλάδος (19:47 τοπική) και διήρκεσε περίπου εννέα ώρες. Ωστόσο λόγω της δύσης του Ηλίου αλλά και των καιρικών συνθηκών έγινε μία διακοπή προκειμένου η επιχείρηση να ξεκινήσει ξανά με το πρώτο φως της ημέρας.

Η επιχείρηση κράτησε περίπου 8 ώρες, κατά πολύ λιγότερο από αυτό που αναμενόταν, και τα τέσσερα παιδιά που βγήκαν είναι καλά στην υγεία τους.

Τα παιδιά, σύμφωνα με διεθνή και τοπικά ΜΜΕ έχουν ήδη μεταφερθεί στο κοντινότερο νοσοκομείο. Εικόνες δείχνουν ελικόπτερα να προσγειώνονται και ασθενοφόρα να φτάνουν στο νοσοκομείο της επαρχίας.

Τώρα άλλοι 8 έφηβοι και ο προπονητής, ο οποίος είναι πολύ αδύναμος όπως είπαν οι διασώστες, περιμένουν τη σειρά τους για να αφήσουν πίσω τους για πάντα το σκοτεινό σπήλαιο και να δουν ξανά το φως της μέρας.

Πηγή: eleftherostypos.gr