Διεθνής διαγωνισμός ψαρέματος με καλάμι στα Μεσάγγαλα!

Την τιμητική τους διεθνώς στο θέμα του ψαρέματος φαίνεται πως θα έχουν φέτος τα παράλια του νομού Λάρισας και συγκεκριμένα αυτά του Δήμου Τεμπών, καθώς σε Μεσάγγαλα και Καστρί Λουτρό θα πραγματοποιηθεί διεθνής διαγωνισμός ψαρέματος με καλάμι.

 
Στη διοργάνωση που φέρει το όνομα «Respect the Sea» (σεβασμός προς τη θάλασσα) και γίνεται για πέμπτη χρονιά, αναμένεται να βγάλουν τα καλάμια τους στην παραλία πολλοί ψαράδες από δεκάδες χώρες. Το εντυπωσιακό είναι πως θα διαγωνιστούν άνθρωποι ακόμα από κράτη όπως η Νότιος Αφρική αλλά και η Αϊτή.

Πρωτεργάτες αυτής της δράσης είναι οι άνθρωποι του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Κάτω Ολύμπου που πρόσφατα μάλιστα συνήλθε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και αναμένεται να συναντηθεί με τον νέο δήμαρχο της περιοχής κ. Γιώργο Μανώλη με σκοπό να αναλάβει σημαντικό ρόλο στη διοργάνωση που θα γίνει στις αρχές του Οκτώβρη.

Οι 76 συμμετοχές μέχρι αυτή τη στιγμή (εκτός των ελληνικών) προέρχονται από τα εξής κράτη: Αγγλία, Αλβανία, Αλγερία, Αϊτή, Βόρεια Μακεδονία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρο, Μαρόκο, Νότια Αφρική, Ολλανδία, Ουαλία, Πολωνία, Σλοβενία, Τουρκία, Τυνησία.

«Είναι μια σπουδαία στιγμή για τα παράλια της περιοχής μας. Στις 4-5 Οκτωβρίου θα έρθουν ψαράδες με τα καλάμια τους απ’ όλον τον κόσμο με σκοπό να διαγωνιστούν σε αυτήν τη διοργάνωση. Εμείς ως σύλλογος ψαράδων της περιοχής θα προσπαθήσουμε, ζητώντας και τη στήριξη από τον δήμαρχο κ. Μανώλη, να φανούμε αντάξιοι των απαιτήσεων μιας τέτοιας διοργάνωσης» επισημαίνει στην «Ε» ο γραμματέας του ΣΕΑΚΟ κ. Γιώργος Κοκκώνης.

Πέρυσι ο διεθνής διαγωνισμός έγινε σε παράλια του γειτονικού νομού Πιερίας. Εκεί έγινε η πρώτη επαφή των ανθρώπων της διοργάνωσης με αυτούς του ΣΕΑΚΟ και αποφασίστηκε να δουν τα παράλια Μεσαγγάλων και Καστρί Λουτρού «Ήρθε η επιτροπή από την Αθήνα και έδωσαν αμέσως την έγκριση για να γίνουν εδώ οι αγώνες καθώς οι παραλίες μας είναι ιδανικές για το ψάρεμα» εξηγεί ο κ. Κοκκώνης.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει το πρωί και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα κάθε ημέρας. Στη λήξη της χρονικής διάρκειας θα ζυγιστούν τα ψάρια και θα ανακοινωθούν οι νικητές. Οι διαγωνιζόμενοι θα σταθούν ανά τριάντα μέτρα στην παραλία.

«Θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους φίλους του ψαρέματος γενικώς από την περιοχή μας να δουν και τον τρόπο που ψαρεύουν άνθρωποι άλλων κρατών, όπως και φυσικά καλάμια που αξίζουν πολλές χιλιάδες ευρώ» υπογραμμίζει ο γραμματέας του ΣΕΑΚΟ στην «Ε».

Το νέο ΔΣ του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Κάτω Ολύμπου συγκροτήθηκε ως εξής: Πρόεδρος αναδείχθηκε ο Ιωάννης Κρατσαγκώνης, αντιπρόεδρος ο Αθανάσιος Καράμπελας, γραμματέας ο Γιώργος Κοκκώνης, ταμίας ο Απόστολος Γκλιάος, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων ο Βασίλης Κρητικός και μέλη οι: Παναγιώτης Καζαντζής, Χρήστος Δαεριτζής. Το νέο σχήμα αναμένεται να έχει συνάντηση με τον νέο δήμαρχο Τεμπών κ. Γιώργο Μανώλη για να συζητήσουν αρκετά θέματα, μεταξύ αυτών και για τον διεθνή διαγωνισμό.

Πηγή: Κώστας Γκιάστας (εφημερίδα Ελευθερία)