Δημιουργούνται πέντε νέοι κυκλικοί κόμβοι στη Λάρισα

Νέα σημαντικά έργα περιφερειακά του κέντρου, που θα δώσουν κυκλοφοριακή ανάσα

Είναι αλήθεια ότι ο Δήμος Λαρισαίων υλοποιώντας το ΣΒΑΚ στην πρώτη θητεία της παράταξης Καλογιάννη έκανε σημαντικές παρεμβάσεις στο Κέντρο της πόλης.

 
Πλέον ο νέος σχεδιασμός της δημοτικής αρχής έχει και σημαντικά έργα περιφερειακά του κέντρου, που θα δώσουν κυκλοφοριακή ανάσα.

Αυτή την στιγμή μελετώνται από την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων τρεις νέοι κυκλικοί κόμβοι εκτός του κέντρου. Είναι παρεμβάσεις που σίγουρα θα βοηθήσουν στην ασφάλεια της κίνησης τους Λαρισαίους οδηγούς καθώς γίνονται σε σημεία που κυκλοφοριακά η πόλη «πονάει». Μιλάμε για σημεία που και μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο δέχονται αλλά και η υφιστάμενη κατάσταση δεν είναι η καλύτερη δυνατή.

Τρεις νέοι κυκλικοί κόμβοι με ορίζοντα το 2021

Ο πρώτος κυκλικός κόμβος που μελετάται είναι αυτός στη συμβολή των οδών Σαρίμβεη με Καρδίτσης. Από εκεί έως και την Εχεκρατίδος το τμήμα της Καρδίτσης έχει μονοδρομηθεί δυσκολεύοντας την κίνηση οχημάτων καθώς για να συνεχίσουν την πορεία θα πρέπει να μπουν στην Σαρίμβεη και στην συνέχεια να επανέλθουν στην Καρδίτσης. Μάλιστα σύμφωνα με τα σχέδια του Δήμου η συγκεκριμένη οδός θα είναι μια από τις βασικές εισόδους προς το κέντρο της πόλης. Με τον νέο κυκλικό κόμβο σε αυτό το σημείο η ταλαιπωρία των οδηγών τελειώνει καθώς η Καρδίτσης και σε αυτό το σημείο θα έχει δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Είναι κάτι που οι Λαρισαίοι έχουν ζητήσει από το δήμο.

Ο επόμενος κυκλικός κόμβος θα είναι στην συμβολή των οδών Παιωνίου και Θεοφράστου στην περιοχή της Νέα Πολιτείας. Ο συγκεκριμένος δρόμος έχει μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο και είναι αναγκαία η παρέμβαση στο συγκεκριμένο σημείο που ενώνει την συνοικία του Αβέρωφ με αυτή της Ν. Πολιτείας.

Μια ακόμη παρέμβαση σε πολύ κοντινή απόσταση από την προηγούμενη θα κάνει ο δήμος στην συμβολή των οδών Θεοφράστου και Φαρσάλων κοντά στον Ι.Ν της Αναλήψεως. Στο σημείο θα γίνει ο τρίτος κυκλικός κόμβος που θα ενισχύσει την ασφάλεια λύνοντας οριστικά τα όποια προβλήματα.

Τα έργα αυτών των τριών κυκλικών κόμβων αναμένεται να προκηρυχθούν μέσα στο 2020. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του δήμου η εφαρμογή τους τοποθετείται από το Φθινόπωρο του 2020 έως και τους πρώτους μήνες το 2021. Τότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες λύνοντας σημαντικά κυκλοφοριακά ζητήματα περιφερειακά της πόλης.

Δύο σημαντικές παρεμβάσεις  για την Ηρώων Πολυτεχνείου

Ο κυκλοφοριακός φόρτος της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου χρίζει παρέμβασης κάτι που οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου ήδη έχουν δρομολογήσει και θέλουν να μελετήσουν τα επόμενα χρόνια. Η συγκεκριμένη οδός άλλωστε με την υλοποίηση του ΣΒΑΚ θα έχει ίσως ακόμη περισσότερο φόρτο και για το λόγο αυτό θα πρέπει να γίνουν αυτές οι παρεμβάσεις.

Ο πρώτος κυκλικός κόμβος που θα γίνει είναι στην συμβολή με την οδό Βόλου. Είναι το σημείο που πολλές φορές υπάρχει κυκλοφοριακό «έμφραγμα», καθώς συνδέεται και με τις γραμμές του ΟΣΕ.

Ο δεύτερος είναι στην συμβολή με την οδό Φαρσάλων. Η δημιουργία θα βοηθήσει πολύ καθώς μιλάμε ίσως για το δρόμο που οι περισσότεροι Λαρισαίοι χρησιμοποιούν για μπουν ή να βγουν από το κέντρο της Λάρισας. Σύμφωνα με τους ανθρώπους του δήμου ο κυκλικός της Βόλου δείχνει ως κατασκευή να είναι πιο εύκολη υπόθεση σε σχέση με της Φαρσάλων που έχει κοντά και την υπόγεια διάβαση. Η υλοποίησή των δύο κόμβων της Ηρ. Πολυτεχνείου τοποθετείται σε περίπου τέσσερα χρόνια από σήμερα.

Μιλώντας στη larissanet o  αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Τεχνικών Έργων Γιώργος Σούλτης αναφέρει ότι «είναι παρεμβάσεις που θα λύσουν σημαντικά προβλήματα και θα προσθέσουν ασφάλεια στην μετακίνηση των Λαρισαίων περιφερειακά της πόλης. Είναι έργα που τα μελετάμε και θα τα υλοποιήσουμε εντός τετραετίας».

Του Πάνου Γαρουφαλιά ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET