Δημοτική οδός πλέον η λεωφόρος Καραμανλή

Τον αποχαρακτηρισμό του εθνικού οδικού δικτύου που διέρχεται μέσα από την πόλη της Λάρισας, με έμφαση στη λεωφόρο Καραμανλή αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, στην προχθεσινή του συνεδρίαση.

 
Συγκεκριμένα σύμφωνα και με εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Απ. Μπέμπη ζητείται ο αποχαρακτηρισμός της Εθνικής οδού από τον ισόπεδο κόμβο οδού Βόλου με την οδό Καραμανλή (που συνιστά την ΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης), έως τον ισόπεδο κόμβο της οδού Λαγού (δευτερεύον εθνικό δίκτυο) ή την οδό Ιωαννίνων και της Εθνικής οδού από τον ισόπεδο κόμβο με τη Νότια Παράκαμψη Λάρισας έως τον ισόπεδο κόμβο με την οδό Σανδράκη-Παπανδρέου. Όπως έγινε γνωστό το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας γνωμοδότησε υπέρ του αποχαρακτηρισμού του εθνικού οδικού δικτύου που διέρχεται από την πόλη της Λάρισας, κυρίως των κεντρικών οδών, όχι όμως και της λεωφόρου Καραμανλή και της οδού Βόλου. Το συγκεκριμένο κομμάτι αποχαρακτηρίστηκε με απόφαση της Περιφερειακής Αρχής και απομένει στον Δήμο να αποδεχθεί την ανάληψη της συντήρησης των εν λόγω τμημάτων.

Νωρίτερα ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τάσου Τσαπλέ παρουσίασε τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας προκειμένου να αντιμετωπισθεί η επικινδυνότητα της οδού Βόλου, στην οποία η πόλη πληρώνει βαρύ φόρο αίματος. Έσπευσε ωστόσο εξαρχής να ξεκαθαρίσει ότι για το τμήμα που διέρχεται από την πόλη υπεύθυνος είναι αποκλειστικά και μόνο ο Δήμος, ενώ στην ευθύνη της Περιφέρειας ανήκει το τμήμα από τον κυκλικό κόμβο στη Γαλήνη έως και το Στεφανοβίκειο όπου και έχουν γίνει έργα βελτίωσης και ασφαλτόστρωσης.

Μάλιστα για να ενημερώσει σχετικώς το Σώμα, ο Κώστας Αγοραστός άφησε για λίγο τη θέση του ψηλά στο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου και κατέβηκε κάτω στην αίθουσα, ώστε με τη βοήθεια ενός λέιζερ να …κατατοπίσει τους συμβούλους. Με την ευκαιρία δεν ξέχασε να πετάξει και τη σπόντα του για τη δημοτική αρχή: Εμείς εγκρίναμε στον Δήμο 15 εκατ. ευρώ για αστικές αναπλάσεις. Μέρος αυτών των χρημάτων θα μπορούσε να διατεθεί για να γίνει ασφαλέστερη η οδός Βόλου».

Γ. Ρούστας – eleftheria.gr

Προηγούμενο άρθρο«Λίφτιγκ» σε πλατείες της Λάρισας
Επόμενο άρθροSurvivor – Διαρροή – Αυτός είναι πρώτος, αυτός μένει εκτός τελικού!