Είναι νωρίς να πεις σ’αγαπώ στους πρώτους μήνες της σχέσης;

Έτσι όπως έχω εγώ τα πράγματα στο μυαλό μου, ο έρωτας και η αγάπη είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Ή μάλλον όχι εντελώς, ας μην είμαι υπερβολική. Ο έρωτας όμως έρχεται και σε βαράει κατακούτελα, μπορεί και από την πρώτη στιγμή, χωρίς να σημαίνει απαραίτητα ότι έχεις σε εκτίμηση το αντικείμενο του πόθου σου. Όταν σου περάσει η έξαψη, ίσως συνειδητοποιήσεις ότι δε θα τον έκανες ποτέ παρέα και εκεί καταλαβαίνεις τι σημαίνει αγάπη. Δεν είναι μόνο ο πόθος και το καρδιοχτύπι. Είναι το κατά πόσο εκτιμάς έναν άνθρωπο και πόσο βάζεις τον εγωισμό στην άκρη επειδή έχει πραγματικά ένα κομμάτι της καρδιάς σου. Αν όμως θες να το πεις αλλά φοβάσαι ότι είναι πολύ νωρίς για να το κάνεις (τύπου βγαίνετε λίγους μήνες), τα ερωτήματα που θα σε βοηθήσουν είναι 3.

Πόσο χρόνο περνάτε μαζί;
Αντικειμενικά μιλώντας, είναι πολύ διαφορετικό να βγαίνετε για ένα δίωρο, μία φορά την εβδομάδα επειδή είστε πολύ απασχολημένοι και αλλιώς να περνάτε ώρες μαζί, είτε επειδή δουλεύετε μαζί, είτε επειδή συμπίπτουν τα ωράριά σας. Αν τα σαββατοκύριακα είναι αφιερωμένα σε αυτήν τη σχέση από την πρώτη στιγμή, τότε ο χρόνος μετρά αλλιώς. Κάθε σχέση εξάλλου έχει άλλη βαρύτητα, ανάλογα με τη σημασία της αλλά και με τη φάση ζωής στην οποία βρίσκεσαι.

Νιώθει κι εκείνος το ίδιο;
Εντάξει, δεν είσαι μαθήτρια για να σκέφτεσαι «δεν υπάρχει περίπτωση να του το πω πρώτη». Μπορεί να είσαι σε πιο ευάλωτη θέση αν δεν έχει ειπωθεί ακόμα, αλλά είναι σημαντικό να φιλτράρεις την κατάσταση και να καταλάβεις αν είστε στην ίδια σελίδα. Αν νιώθει το ίδιο, αν βλέπει τη σχέση εξίσου σοβαρά και αν δε φοβάται να εκφραστεί. Αν, παρόλα αυτά, θέλεις να του πεις ότι τον αγαπάς, να το κάνεις. Δε θα έπρεπε να λειτουργούμε με βάση του πώς φέρονται οι άλλοι, αλλά με βάση τις ανάγκες μας.

Εμπιστεύσου το ένστικτό σου
Σε συνέχεια του προηγούμενου ερωτήματος, έρχεται αυτή η στιγμή που ο μόνος που μπορεί να σου πει τι είναι σωστό και τι λάθος, είναι ο ίδιος σου ο εαυτός. Ο παρορμητισμός είναι ένα στοιχείο της προσωπικότητας, αλλά είναι σημαντικό να ξέρουμε και πότε μας κάνει καλό. Μέσα από τις σχέσεις και τις εμπειρίες, καταλαβαίνεις πότε είναι βοηθητικό να μιλάς αμέσως και πότε να παίρνεις το χρόνο σου ώστε να σιγουρευτείς για αυτό που συμβαίνει μέσα σου. Αν είναι πάντως να βάζεις τη λογική να κοντράρεται με το συναίσθημα, είναι πάντα προτιμότερο να πηγαίνεις με το ένστικτό σου.

Πηγή : ladylike.gr