Έκανε τα… μαγικά του στα ταμεία ο «Αλαντίν» παρά τις κακές κριτικές (video)

Μπορεί οι κριτικοί να έλεγαν τα δικά τους (χλιαρό, βαρετό, αμήχανη σκηνοθεσία), αλλά υποτίμησαν τον παράγοντα νοσταλγία και τις οικογένειες που συνέρρευσαν στους κινηματογράφους για να δουν τον «Αλαντίν» του Γκάι Ρίτσι. Με εισπράξεις 86,1 εκατ. δολάρια στις ΗΠΑ και 121 εκατ. στον υπόλοιπο κόσμο, κατέλαβε την πρώτη θέση στις περισσότερες χώρες όπου προβλήθηκε.

  • Το άνοιγμα στις ΗΠΑ είναι το τρίτο καλύτερο φετινό, με πρώτο εκείνο του «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη» (357,1 εκατ.) και δεύτερο εκείνο του «Captain Marvel» (153,4 εκατ.) – όλες ταινίες της Disney, κάτι που αποδεικνύει την παντοδυναμία της στο Χόλιγουντ.

Το live action ριμέικ της αγαπημένης ταινίας κινουμένων σχεδίων του 1992 κίνησε την περιέργεια των θεατών, που ήθελαν να δουν κατά πόσο το τζίνι του Γουίλ Σμιθ θα μπορούσε να ανταγωνιστεί εκείνο του Ρόμπιν Γουίλιαμς (καμία σχέση, αν και ο Σμιθ είναι με διαφορά ο καλύτερος της νέας ταινίας). Το πρωτότυπο animation είχε καταγράψει παγκόσμιες εισπράξεις 504 εκατ. δολαρίων πριν από 27 χρόνια, ποσό που αν προσαρμοστεί στον πληθωρισμό πλησιάζει τα 1,01 δισ. δολάρια.

Πηγή: reader.gr