Έκτακτο δελτίο καιρού για Λάρισα και Θεσσαλία 10-11/12/19 (+χάρτης)

Έντονες βροχές,τοπικές καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά αναμένονται όπως σας ενημερώσαμε από την διήμερη τακτική μας πρόγνωση απο την Τρίτη το μεσημέρι έως και τις βραδινές ώρες της Τετάρτης.

 
Τα φαινόμενα σε κάποιες περιοχές θα είναι ιδιαίτερα έντονα και γι’αυτό προχωράμε στην έκδοση έκτακτου δελτίου.

Πιο αναλυτικά απο τις 21:00 της Τρίτης έως τις 21:00 της Τετάρτης θα σημειωθούν ισχυρές βροχές πρώτα στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας και σταδιακά στην υπόλοιπη περιφέρεια.

Οι περιοχές που φαίνεται να δέχονται τα πιο έντονα φαινόμενα που πολύ πιθανόν να σημειωθούν πλημμύρες και κατολισθήσεις είναι:

  • ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
  • ΑΓΙΑ
  • ΚΙΣΣΑΒΟΣ
  • ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ
  • ΠΗΛΙΟ
  • ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ

Στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας δηλαδή σε Αγιά, παράλια Λάρισας και Μαγνησίας αναμένονται πάνω από 100-120 τόνοι νερού το στρέμμα ενώ στα υπόλοιπα πεδινά τμήματα πάνω από 30-50 τόνοι νερού το στρέμμα. Στις ορεινές περιοχές πάνω απο τα 1.500μ αναμένονται 30-50 εκατοστά φρέσκου χιονιού.

Επίσης μεγάλη προσοχή στους ισχυρούς βορειοανατολικούς ανέμους που θα φτάνουν τα 7-8 μποφόρ σε Σποράδες και στα παράλια τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας.

Τέλος οι κάτοικοι των περιοχών που τονίζεται ότι θα δεχθούν μεγάλα ύψη βροχής καλούνται να πάρουν μέτρα προφύλαξης και να ΜΗΝ μετακινούνται εάν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Επιμέλεια-σύνταξη πρόγνωσης: Πάνος Αρχοντής Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος-Προγνώστης.
Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε από που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
meteo-thessalia.gr 
facebook: Πάνος Αρχοντής
e-mail: panosmeteo@gmail.com
Για σωστή ενημέρωση fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE