Έλληνας ο 17χρονος μακελάρης του Τέξας που «γεννήθηκε για να σκοτώνει»

Αγαπούσε τα όπλα, ενώ όπως έλεγε και ένα μπλουζάκι που είχε «ανεβάσει» στο Facebook ήταν… «γεννημένος να σκοτώνει». Ο λόγος για τον Δημήτρη Παγουρτζή, ο οποίος συνελήφθη ως ο βασικός ύποπτος του μακελειού στο λύκειο Santa Fe του Τέξας στοιχίζοντας τη ζωή δέκα ανθρώπων.

  • Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης ο 17χρονος πριν την εισβολή στο σχολείο πόσταρε στο Facebook και μετά από λίγο «κατέβασε», μπλουζάκι που γράφει «Born to Kill».

Σύμφωνα με το  CSB news ο 17χρονος ονομάζεται Δημήτρης Παγουρτζής και ήταν μαθητής του συγκεκριμένου σχολείου.

Ένας λογαριασμός στο Instagram που φαίνεται να ανήκει στον νεαρό, τον δείχνει να ακολουθεί λογαριασμούς που σχετίζονται με τα όπλα ό πως «sickguns» ή «gunspictures», καθώς και άλλους όπως Guns Fanatics, Guns Lovers και Guns Glory.

Αυτός είναι ο Έλληνας μακελάρης του Τέξας με τους 10 νεκρούς

Μόνο τρεις φωτογραφίες είχαν αναρτηθεί σε αυτόν τον λογαριασμό και έδειχναν ένα ψεύτικο πιστόλι μπροστά από μία οθόνι video game, μία φωτογραφία ενός βατράχου και μία φωτογραφία ενός όπλου μαζί με ένα μαχαίρι και ένα φακό στο κρεβάτι του.

  • Το bio του στο Facebook ανεφερε: YouTube is a Comma Kazi. Είναι ο μόνος με καμικάζι πιλότο. Έχω μερικές playlist εκεί. Επίσης έδινε οδηγίες πώς να προφέρουν το όνομά του – di-MI-tree-oas pag-OR-cheez – και τους κατηύθυνε να παρακολουθούν βίντεο εκεί.

Στη σελίδα υπήρχε επίσης μία φωτογραφία μίας μαύρης καμπαρντίνας, την οποία φορούσε ο 17χρονος κατά τη διάρκεια του μακελειού. Ήταν μάλιστα διακοσμημένο με διάφορα μπιχλιμπίδια τα οποία εξηγούσε στη συνέχεια.

Ο ασπρόμαυρος Σιδηρούς Σταυρός ήταν το υψηλότερο παράσημο ανδρείας του Γερμανικού Στρατού. Είχε εισαχθεί το 1813, ενώ το 1957 ξανασχεδιάστηκε, αφότου η γερμανική κυβέρνηση απαγόρευσε την παραγωγή εμβλημάτων που σχετίζονταν με τους Ναζί

Συμμαθητές του ανέφεραν ότι συχνά ο Παγουρτζής έπεφτε θύμα bullying, τόσο από μαθητές, όσο και από καθηγητές.

Ο Παγουρτζής συνελήφθη αμέσως μετά το μακελειό, εν μέσω αναφορών ότι ήταν ζωσμένος και με εκρηκτικά, εκτός από τα όπλα που έφερε μαζί του.

Πηγή: protothema.gr

Προηγούμενο άρθροΖωή σε πόλεμο, Λένα Μαντά – Θεατρική παρουσίαση στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη (φώτο)
Επόμενο άρθροΝατάσα Μποφίλιου: Παντρεύεται τον Σεπτέμβρη!