Έμαθαν σε κουφό σκυλάκι να συνεννοείται με νοήματα (φώτο & video)

Η απώλεια της ακοής ενός σκύλου δεν στάθηκε εμπόδιο στην σχέση αγάπης και στοργής με τους νέους ιδιοκτήτες του, που φρόντισαν να βρουν άλλο δίαυλο συνεννόησης.

  • O Ιγκόρ, ένα καθαρόαιμο μπουλ τεριέ 10 μηνών γεννήθηκε με προβλήματα ακοής με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα, καθώς καμία οικογένεια δεν μπορούσε να τον υιοθετήσει.

Μετά από πέντε εναλλαγές ιδιοκτήτη κι αφού το συμπαθέστατο τετράποδο άρχισε να νιώθει την εγκατάλειψη, η «σωτηρία» ήρθε εξαιτίας της αγάπης και της φροντίδας της νέας του οικογένειας.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα του ιδιοκτήτρια αποφάσισε να του δώσει όλη της την αγάπη, προσπαθώντας παράλληλα να του διδάξει μερικές απλές εντολές στη νοηματική γλώσσα.

Photos the RSPCA took of me when I was there – I weighed approx 10 kilos back then (a bit larger now). I was adopted in December 2017.

Δημοσιεύτηκε από Ivor the Deaf Dog's Fun Page στις Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018

Ο Ιγκόρ αποδείχθηκε εξαιρετικός μαθητής και μέσα σε πολύ μικρόωχρονικό διάστημα κατάφερε να αφομιώσει όσα διδάχθηκε και πλέον εκτελεί άμεσα τιςωεντολές τηςωιδιοκτήτριάς του.

  • Αρχικά, η Ellie Bromilow κατάφερε να μάθει στον Ιγκόρ μια σειρά από εντολές, μεταξύ των οποίων την εντολή για να κάτσει, για να βγει βόλτα αλλά και την εντολή για να αρχίσει τις σβούρες, ενώ η εκπαίδευση του Ιγκόρ συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς.

rollover again

rollover again

Δημοσιεύτηκε από Ivor the Deaf Dog's Fun Page στις Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018

Τελικά, η αγάπη κι η φροντίδα είναι σε θέση να υπερνικήσουν όλες τις δυσκολίες…

Πηγή: gazzetta.gr/plus