Ένας Λαρισαίος γυμναστής γράφει ιστορία κατακτώντας το «Όσκαρ» των επαγγελματιών του Fitness

Ο Λαρισαίος γυμναστής Αλέξης Μπατρακούλης γράφει ιστορία με την κατάκτηση της 1ης θέσης στον κορυφαίο διαγωνισμό ανάδειξης του Προσωπικού Γυμναστή της χρονιάς σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρόκειται για το λεγόμενο «Όσκαρ» των επαγγελματιών του Fitness που απονέμεται τα τελευταία 20 χρόνια από τον μεγαλύτερο διεθνή οργανισμό Fitnessπαγκοσμίως IDEA Health & Fitness Association.

 
Το συγκεκριμένο βραβείο απονέμεται πάντα σε «θρύλους» Personal Trainersμε πολυετή καριέρα στο υψηλότερο επίπεδο, με διεθνή καριέρα, αναγνωρισμένο έργο και πολύ πλούσιο βιογραφικό.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Αλέξης Μπατρακούλης ήταν και το 2017 υποψήφιος για την κατάκτησή του, αφού είχε επιλεχθεί στους τρεις επικρατέστερους υποψήφιους και αποτελεί πλέον τον πρώτο μη Αμερικανό PersonalTrainerστην ιστορία που λαμβάνει αυτή τη διάκριση και τιμή.

Η τελετή απονομής διεξήχθη στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια των ΗΠΑ μπροστά σε κοινό 14.000 επαγγελματιών από 55 χώρες στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Fitnessτου οργανισμού IDEAστις 28 Ιουνίου.

Η βράβευση αυτή για όσους γνωρίζουν την επαγγελματική πορεία και το ήθος του Αλέξη Μπατρακούλη μόνο τυχαία δεν ήταν, αφού τα τελευταία 23 χρόνια έχει διαγράψει μια ξέφρενη διαδρομή που χαρακτηρίζεται από αριστεία, καινοτομία, υψηλά πρότυπα και συνεχείς επιτυχίες και διακρίσεις τόσο ως προσωπικός γυμναστής όσο και ως εκπαιδευτής των επαγγελματιών του Fitness.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξης Μπατρακούλης είναι Πτυχιούχος του ΤΕΦΑΑ-ΑΠΘμε ειδικότητα τις «Αθλητικές Δραστηριότητες Κλειστών Χώρων», κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην «Άσκηση και Υγεία» από το ΤΕΦΑΑ-ΠΘ με διατριβή στην «Άσκηση και Παχυσαρκία», καθώς και Υποψήφιος Διδάκτορας του ΤΕΦΑΑ-ΠΘ στο επιστημονικό πεδίο «Άσκηση και Παχυσαρκία» ως μέλος του εργαστηρίου Βιοχημείας, Φυσιολογίας και Διατροφής της Άσκησης.

Είναι διεθνώς πιστοποιημένος σε περισσότερες από 20 διαφορετικές ειδικότητες από τους κορυφαίους εκπαιδευτικούς οργανισμούς παγκοσμίως στον τομέα του Fitness (ACE, ACSM, NASMκαι NSCA). Επιπλέον, αποτελεί διορισμένο μέλος σε Τεχνικές Επιτροπές Εμπειρογνωμόνων και Διεθνείς Ομάδες Εργασίας σε εκπαιδευτικά θέματα του Fitness τόσο στην Ευρώπη μέσω της EuropeActive όσο και στις ΗΠΑ μέσω του Αμερικανικού Συμβουλίου Άσκησης (ACE) και το Αμερικανικό Κολέγιο Αθλητιατρικής (ACSM).

Δραστηριοποιείται επαγγελματικά τόσο ως Προσωπικός Γυμναστής όσο και ως Εκπαιδευτής Ενηλίκων στη μη τυπική εκπαίδευσηστο ευρύτερο πεδίο της Προπονητικής και της Μαζικής Άθλησης σε Ελλάδα και Κύπρο. Είναι Τομεάρχης Personal Trainingτης Greek Athletic & Fitness Training School (GRAFTS), ενώ παράλληλα πραγματοποιεί και δικά του εξειδικευμένα επαγγελματικά σεμινάρια στην άσκηση και παχυσαρκία ως διεθνής εκπαιδευτής σε 30 χώρες συμπεριλαμβάνοντας την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ασία και τη Βόρεια Αμερική.

Η βράβευση αυτή αποτελεί μέγιστη τιμή για την Ελλάδα και τεράστια επιτυχία για τον Αλέξη Μπατρακούλη, ο οποίος θεωρείται πλέον ένας από τους πιο άξιους πρεσβευτές της χώρας στο διεθνές στερέωμα της άσκησης και υγείας, αποδεικνύοντας ότι το πάθος, η σκληρή δουλειά, η υπομονή και η συνεχής αυτοβελτίωση στο τέλος αποζημιώνονται.