Επίθεση με βιτριόλι: Ο πίνακας που συγκίνησε την Ιωάννα – Τι λέει η 16χρονη Λαρισαία που τον ζωγράφισε

Επίθεση με βιτριόλι: Ο πίνακας που συγκίνησε την Ιωάννα – Τι λέει η 16χρονη Λαρισαία που ζωγράφισε ένα πρόσωπο καλυμμένο από λουλούδια.

Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε στην Καλλιθέα, η 34χρονη Ιωάννα έκανε την πρώτη της ανάρτηση στο Facebook η οποία ήταν ιδιαίτερα συγκινητική.

Η άτυχη κοπέλα “ανέβασε” έναν πίνακα ο οποίος απεικονίζει μια ξανθιά γυναίκα να κοιτάζει το πρόσωπό της στον καθρέφτη και στη θέση του να βλέπει ένα πρόσωπο καλυμμένο από λουλούδια.

Τον πίνακα ζωγράφισε μια 16χρονη από τη Λάρισα όταν έμαθε για την περιπέτεια της Ιωάννας. “Ως ιδέα ξεκίνησε την ημέρα που έγινε η επίθεση και μετά έτσι όπως καθόμουν σε μια καφετέρια μου ήρθε στο μυαλό εντελώς ξαφνικά, χωρίς καν να το σκέφτομαι και άρχισα να το δουλεύω” είπε η Δανάη, μιλώντας στο Mega και το Live News.

“Έψαξα τα νοήματα για διάφορα λουλούδια, βρήκα αυτά που μου άρεσαν και ταίριαζαν στην Ιωάννα” πρόσθεσε, αποκαλύπτοντας τον τρόπο με τον οποίο το θύμα, παρέλαβε το έργο τέχνης.

“Το έστειλα σε έναν φίλο μου στην Αθήνα και αυτός πήγε με τα πόδια, με το λεωφορείο βασικά στο Θριάσιο και το έδωσε στην ίδια τη μαμά της Ιωάννας” εξήγησε και σημείωσε: “Η μαμά της ήταν πάρα πολύ ευγενική, πολύ δυνατή. Πήγε κάτω, της το έδωσε ο Άγγελος και συγκινήθηκε. Είναι πάρα πολύ γλυκιά”.

Όπως σημειώνει η 16χρονη μαθήτρια: “Ήθελα να κάνω κάτι για να της δώσω δύναμη, γιατί για μένα όταν κάτι που κάνουμε καθημερινά με ευκολία δίνει πολύ μεγάλη δύναμη σε κάποιον που η καθημερινότητά του είναι δύσκολη, είναι μεγάλο επίτευγμα”.

Μόλις αντίκρισε τον πίνακα η Ιωάννα συγκινήθηκε και θέλησε να επικοινωνήσει με τη μικρή ωστόσο λόγω των επεμβάσεων αυτό δεν ήταν δυνατόν. Μετά το εξιτήριό της, όμως, το έκανε στέλνοντάς της το εξής μήνυμα μέσω Facebook:

“Κορίτσι μου όμορφο σε σκέφτομαι τόσο καιρό… Είσαι ένα πλάσμα χαρισματικό και μου έδωσες δύναμη σε μέρες πολύ δύσκολες για μένα στο νοσοκομείο. Σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τα όμορφα λόγια και την πράξη σου”.

Πηγή: thetoc.gr