Έρχονται πρωτοβουλίες για το Αισθητικό Άλσος

Ένα από τα σημεία της Λάρισας, το οποίο βρίσκεται σε παρατεταμένη περίοδο παρακμής, είναι αναμφίβολα το Αισθητικό Άλσος… Παρά τις όποιες προσπάθειες έγιναν κατά καιρούς, πλέον μετρά πολλά χρόνια που τελεί σε απαξίωση, ενώ θα μπορούσε να αποτελεί χώρο συνάντησης πολιτών και επαφής με τη φύση, σε απόσταση κοντινή με το πολεοδομικό συγκρότημα.

 
Πλέον, φαίνεται πως το μήνυμα έχει ληφθεί από τη Δημοτική Αρχή και έως το τέλος του έτους αναμένεται να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν σε ανάπλαση του χώρου.

Σε ότι αφορά το μοντέλο που θα ακολουθηθεί, όλα δείχνουν πως θα αξιοποιηθεί το θετικό προηγούμενο που ίσχυσε τόσο στο κέντρο «Φρούριο», όσο και στο αναψυκτήριο του Κηποθεάτρου Αλκαζάρ, όπου επιχειρηματίες άλλαξαν την εικόνα με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Άρα, προφανώς, σε ότι αφορά το Αισθητικό Άλσος θα προτιμηθεί αντίστοιχος τρόπος αξιοποίησης με επίκεντρο το εκεί αναψυκτήριο, όπως και τον περιβάλλοντα χώρο.

Πλέον, θεωρείται ειλημμένη απόφαση στην Ίωνος Δραγούμη η ανάληψη δράσης, ώστε και πάλι ο «πνεύμονας» πρασίνου να αποκτήσει ζωή και την εικόνα που αξίζει στη Λάρισα, ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης για δημότες και επισκέπτες.

Οψόμεθα…

Γ.Α.

Πηγή: ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET