Έρευνα: Αυτή είναι η κορυφαία εθνική κουζίνα στον κόσμο – Ποια είναι τα δημοφιλέστερα πιάτα

34

Διεθνής έρευνα του YouGov στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι σε 24 χώρες για τις καλύτερες εθνικές κουζίνες και τα πιο λαχταριστά πιάτα!

 
Οι αριθμοί έδειξαν ότι η πίτσα και τα ζυμαρικά ήταν τα δημοφιλέστερα πιάτα στον κόσμο και η ιταλική κουζίνα έκοψε 1η το νήμα με 84% θετικές ψήφους.

Φυσικά, οι μεγαλύτεροι λάτρεις του ιταλικού φαγητού ήταν οι ίδιοι οι Ιταλοί, με το 99% των ερωτηθέντων από την Ιταλία να λέει ότι απολαμβάνει τα εθνικά πιάτα. Στις προτιμήσεις των Ιταλών ακολουθούν η ισπανική κουζίνα με 94% και η γαλλική κουζίνα με 92%.

Δεύτερη δημοφιλέστερη κουζίνα, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, είναι η κινεζική, η οποία συγκέντρωσε ποσοστό 78%.

Οι Κινέζοι σε ποσοστό 95% απάντησαν ότι προτιμούν τις δικές τους συνταγές. Την κινεζική κουζίνα επέλεξαν σε ποσοστό 94% οι ερωτηθέντες από τη Σιγκαπούρη και σε ποσοστό 91% από το Χονγκ Κονγκ.

Η τρίτη δημοφιλέστερη κουζίνα στον κόσμο είναι η ιαπωνική με ποσοστό 71%. Ακολουθούν η ταϊλανδέζικη με 70%, η γαλλική με 70%, η ισπανική με 68% και η αμερικανική με 68%.

Η ελληνική κουζίνα είναι στη 12η θέση με ποσοστό 56%.

Η περουβιανή κουζίνα συγκέντρωσε τις χαμηλότερες προτιμήσεις, σύμφωνα με την έρευνα του You Gov, με ποσοστό 32%. Προτελευταία είναι η φινλανδική κουζίνα με οριακή διαφορά, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας “The Independent”.

Πηγή: newsit.gr