Έρευνα για την απιστία: Οκτώ στις δέκα γυναίκες απατούν τον σύντροφό τους

Οι άντρες είναι… πρωταθλητές στην απιστία, αφού το 84% δήλωσε πως θα απατούσε ή έχει απατήσει τη σύντροφό του

 
Το Ανδρολογικό Ινστιτούτο ερεύνησε 2.000 ζευγάρια και απάντησε σε ερωτήματα που έχουν τεθεί από όλους κατά καιρούς. Οι άντρες ή οι γυναίκες απατούν περισσότερο; Πώς συμπεριφέρονται τα δύο φύλα στην απιστία και πώς καταλήγουν σε αυτή;

Τα ευρήματα της έρευνας δεν απέχουν από αυτά που πιστεύουν οι περισσότεροι. Οι άντρες είναι… πρωταθλητές στην απιστία, αφού το 84% δήλωσε πως θα απατούσε ή έχει απατήσει τη σύντροφό του, ενώ στις γυναίκες το ποσοστό φτάνει το 78%.

Η διαφορά δεν είναι μεγάλη, αλλά υπάρχει τελείως διαφορετικός τρόπος αντιμετώπισης της απιστίας από τα δύο φύλλα. Όταν η γυναίκα αποφασίσει να απιστήσει θα επιλέξει εκείνη με ποιον θα το κάνει ενώ συνήθως φεύγει από τη σχέση την οποία βρίσκεται. Αντίθετα οι άντρες δεν είναι επιλεκτικοί στην απιστία αλλά επιλέγουν να μείνουν στην σταθερή σχέση και να εγκαταλείψουν την… παράνομη.

Επίσης, όσον αφορά τους άντρες, θεωρούν τη δική τους απιστία ως ένα λάθος, ενώ η απιστία τους καταρρακώνει συναισθηματικά σε αντίθεση με τις γυναίκες. Στην απέναντι πλευρά οι γυναίκες χρησιμοποιούν αρκετές φορές την απιστία ως ένα μέσο τιμωρίας, ενώ όταν απατήσουν μπορούν να φτάσουν στα άκρα με μεγαλύτερη ευκολία από ότι οι άντρες.