Μουσικά Νέα

Eurovision 2024: Στον β’ ημιτελικό η Ελλάδα με τη Μαρίνα Σάττι

today31 Ιανουαρίου 2024 1

Background
share close

Στο Μάλμε της Σουηδίας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 30/1 η κλήρωση των δύο ημιτελικών για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2024, ο οποίος θα φιλοξενηθεί στην σουηδική πόλη από τις 7 έως και τις 11 Μαΐου.

Η Ελλάδα που θα εκπροσωπηθεί στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2024 με τη Μαρίνα Σάττι θα συμμετάσχει στον δεύτερο ημιτελικό.

Ο δεύτερος ημιτελικός της Eurovision θα γίνει 9 Μαϊου και ο πρώτος στις 7 του ίδιου μήνα. Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαϊου.

Όπως προέκυψε από την κλήρωση η ελληνική συμμετοχή θα εμφανιστεί στο πρώτο μισό του Β’ ημιτελικού μαζί με τις: Αυστρία, Μάλτα, Ελβετία, Τσεχία, Αλβανία, Δανία, Αρμενία, Ισραήλ, Εστονία, Γεωργία, Νορβηγία, Ολλανδία, Λετονία, Σαν Μαρίνο και Βέλγιο.

Η ακριβής σειρά εμφάνισης των χωρών θα προκύψει από τους παραγωγούς του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2024, με σκοπό το καλύτερο τηλεοπτικό αποτέλεσμα.

Η Κύπρος από την άλλη, θα εμφανιστεί στον πρώτο ημιτελικό μαζί με τις: Ουκρανία, Πολωνία, Σερβία, Λιθουανία, Κροατία, Ιρλανδία.

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία και οι Ιταλία – οι λεγόμενες «Big Five» – προκρίνονται, μαζί με την οικοδέσποινα Σουηδία, στον μεγάλο τελικό (11 Μαΐου) του διαγωνισμού ως οι χώρες με τη μεγαλύτερη οικονομική συνεισφορά στην EBU.

Written by: admin


Phone: 2410 282278
Email: info@radiopolis.gr

Λάρισα – Τ.Κ. 41336
Οδός: Βόλου 102

0%