People

H Billie Eilish είναι πολύ ενοχλημένη με το περιοδικό Variety για το πώς διαχειρίστηκε τη σεξουαλικότητά της

today6 Δεκεμβρίου 2023

Background
share close

Η τραγουδίστρια Billie Eilish, μετά από τη δήλωση ότι της αρέσουν οι γυναίκες, η οποία της κόστισε περίπου 100 χιλιάδες ακολούθους στο Instagram, χρησιμοποίησε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να καταφερθεί εναντίον του περιοδικού Variety και του τρόπου με τον οποίο χειρίστηκε το ζήτημα του σεξουαλικού της προσανατολισμού.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το περασμένο Σάββατο η 21χρονη σταρ εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί του Variety, στο πλαίσιο επίσημης πρωινής εκδήλωσης. Η ίδια είχε προσκληθεί διότι είχε βραβευτεί από το περιοδικό για το καλύτερο τραγούδι της χρονιάς. Το Variety στα μέσα Νοεμβρίου είχε πάρει συνέντευξη από τη Eilish, η οποία είχε δηλώσει πως της άρεσαν στο παρελθόν και οι άντρες και οι γυναίκες. Στην ίδια συνέντευξη εξήγησε ότι:

«Δεν μπορούσα ποτέ να συνδεθώ πολύ καλά με τις γυναίκες. Τις αγαπώ τόσο πολύ. Τις αγαπώ ως ανθρώπους. Με ελκύουν ως άνθρωποι. Με ελκύουν πραγματικά. Έχω πολύ βαθιές σχέσεις με γυναίκες στη ζωή μου, με τις φίλες μου, την οικογένεια. Με ελκύουν φυσικά. Αλλά επίσης με κάνουν να αισθάνομαι συστολή εξαιτίας της ομορφιάς και της παρουσίας τους».

Στη συνέντευξη που έδωσε στο κόκκινο χαλί η Eilish ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο αν αυτή η δήλωση ήταν το coming out της και εκείνη απάντησε:

«Όχι, δεν το έκανα. Αλλά κατά κάποιο τρόπο σκέφτηκα, “Δεν ήταν προφανές;”… Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι ο κόσμος δεν το ήξερε. Γιατί δεν μπορούμε απλά να υπάρχουμε; Το κάνω εδώ και καιρό και απλώς δεν μιλάω γι’ αυτό».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BILLIE EILISH (@billieeilish)

Την επόμενη ημέρα η Eilish ανέβασε στο προφίλ της στο Instagram φωτογραφίες και βίντεο, με την παρακάτω λεζάντα:

«Ευχαριστώ το Variety για το βραβείο μου και επίσης για το ότι μου έκανε outing στο κόκκινο χαλί στις 11 το πρωί αντί να μιλήσει για οτιδήποτε άλλο έχει σημασία. Μου αρέσουν τα αγόρια και τα κορίτσια, αφήστε με ήσυχη, πραγματικά, ποιος ενδιαφέρεται γι’ αυτό». Στο μεταξύ η ίδια ειπε ότι δεν πιστεύει στην έννοια του coming out.

Εδώ βέβαια, υπάρχει μία μεγάλη αντίφαση. Μπορεί η Eilish να μην πιστεύει στην έννοια της αποκάλυψης κάποιας πληροφορίας για τη σεξουαλικότητά της και πράγματι να θεωρεί ότι αυτό δεν ενδιαφέρει τον κόσμο ή ότι ο κόσμος «πρέπει» να το είχε καταλάβει ήδη, οπότε τι νόημα είχε να το πει κάποιος ή να το φέρει στη συζήτηση η δημοσιογράφος του Variety. Από την άλλη, ωστόσο, η ίδια μίλησε πρώτη για τη σεξουαλικότητά της στο περιοδικό και η δημοσιογράφος απλά τη ρώτησε αν αυτό ήταν το outing της. Δεν φαίνεται πως το περιοδικό αποκάλυψε τη σεξουαλικότητά της παρά τη θέλησή της, χωρίς φυσικά να ήμασταν στο παρασκήνιο της συνέντευξης για να ξέρουμε αν την πίεσαν αφόρητα να μιλήσει για το θέμα.

Σε κάθε περίπτωση, μας φαίνεται δύσκολο σε ένα τέτοιο σύστημα, όπου οι τραγουδιστές έχουν τους υπεύθυνους δημοσίων σχέσεών τους να επιμελούνται (και) τέτοια θέματα να μίλησε παρά τη θέλησή της στο Variety για τη σεξουαλικότητά της. Η δημοσιογράφος του μέσου το μόνο που έκανε ήταν να την ρωτήσει αν αυτό ήταν το επίσημο outing στον κόσμο. Από τη μία η Eilish μας λέει ότι ήταν προφανές πως είναι queer κι από την άλλη αναρωτιέται γιατί αυτό πρέπει να ενδιαφέρει τον κόσμο. Στο μεταξύ δεν υπάρχει κάτι προφανές σε αυτό και η δήλωσή της έγινε κάπως πρόχειρα, με τρόπο που ίσως και να προσβάλλει queer ανθρώπους. Τίποτα δεν δεν πρέπει να θεωρείται προφανές για τη σεξουαλικότητα του άλλου, π.χ. με βάση την εμφάνισή του.

Είναι δεδομένο πως ο κόσμος θα ενδιαφερθεί για μία τέτοια πληροφορία, καλοπροαίρετα και μη. Μπορούσε η Eilish να μην πει απολύτως τίποτα; Ενδεχομένως. Υπάρχουν σταρ για τους οποίους ακόμα και σήμερα δεν γνωρίζουμε αν είναι straigh ή queer ή asexual ή οτιδήποτε άλλο ξέρουν πως είναι, με πιο χαρακτηριστικό όλων το παράδειγμα του Τim Curry. Εφόσον έχεις μιλήσει δημόσια για ένα ζήτημα, πρέπει να περιμένεις ότι ο κόσμος θα ασχοληθεί με αυτό, άσχετα αν η ενασχόλησή του είναι δικαιολογημένη από ηθικής ή άλλης άποψης.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το Sky News, οι υπεύθυνοι του Variety δεν έχουν προβεί σε κάποιο σχολιασμό των δηλώσεων της Eilish. Παρακάτω μπορείτε να δείτε την ανάρτησή της:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BILLIE EILISH (@billieeilish)

Πηγή: marieclaire.gr

Written by: admin


Phone: 2410 282278
Email: info@radiopolis.gr

Λάρισα – Τ.Κ. 41336
Οδός: Βόλου 102

0%