Η Τζίτζι Χαντίντ τα έβαλε με την Ελλάδα και το twitter την έκραξε

Διαλέξτε με ποιανού το μέρος είστε: Της Τζίτζι Χαντίντ ή της Ελλάδας;

 
Μια πολύ μεγάλη μερίδα του διαδικτύου φαίνεται πως στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας, αφότου το διάσημο μοντέλο έκανε μια ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Instagram, προειδοποιώντας τους ανθρώπους να «ξοδέψουν τα χρήματά τους αλλού», καθώς έπεσε θύμα ληστείας στην Μύκονο.

Συγκεκριμένα, η Τζίτζι Χαντίντ ανάρτησε μια selfie της μπροστά σε έναν καθρέφτη και έγραψε: Μην αφήνετε το Instagram να σας ξεγελάσει. Με λήστεψαν. Δεν πρόκειται να επιστρέψω ποτέ ξανά. Δεν θα την συνιστούσα (την Μύκονο). Ξοδέψτε τα χρήματά σας αλλού». Οι ληστές μπήκαν στην βίλα όπου είχε νοικιάσει η Τζίτζι Χαντίντ με τις φίλες της όσο εκείνες διασκέδαζαν στο νησί, σύμφωνα με μια πηγή στο TMZ.

Την έκραξαν οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Οι χρήστες όμως του διαδικτύου αμέσως πήραν θέση και χαρακτήρισαν τα σχόλια της Τζίτζι Χαντίντ ως «απερίσκεπτα» και «ανεύθυνα» υποστηρίζοντας ότι είναι παράλογο να κατηγορούμε μια ολόκληρη χώρα για ένα και μοναδικό περιστατικό. Μάλιστα, κάποιος σχολίασε, σύμφωνα με το Cosmopolitan: «Με λήστεψαν στο Μαϊάμι… Δεν λέω στους ανθρώπους να μην πάνε εκεί… ηλίθια ανάρτηση».

Ένας άλλος τόνισε πως η Ελλάδα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην τουριστική της βιομηχανία, λέγοντας: «Μία από τις κυριότερες πηγές εισοδήματος της Ελλάδας είναι ο τουρισμός και κυριολεκτικά δυσφημείτε την χώρα. Εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται την Μύκονο ετησίως. Ακριβώς επειδή συνέβη σε σένα, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να συμβεί σε όλους. Έχετε δει ποτέ τα εγκλήματα και τις δολοφονίες που συμβαίνουν στην χώρα σας; Για να μην μιλήσουμε για τις μαζικές δολοφονίες. Σε παρακαλώ! Τι σημαίνει αυτό, ότι κανείς δεν θα έπρεπε να επισκεφθεί τις ΗΠΑ;».

Τι έγραψε η Τζίτζι Χαντίντ για να υπερασπιστεί την ανάρτησή της

Μετά την κριτική που δέχθηκε στην ανάρτησή της, η Τζίτζι Χαντίντ, αποφάσισε να σχολιάσει κάτω από την ίδια φωτογραφία. Συγκεκριμένα, έγραψε: «Επιτρέψτε μου να το καταστήσω σαφές για όσους πιστεύουν ότι δεν δικαιούμαι να εκφράσω την άποψή μου για την εμπειρία μου και να προειδοποιήσω τους ανθρώπους γι’ αυτήν – με λήστεψαν μαζί με άλλα 30 σπίτια εκείνο το βράδυ, κάποια υπό την απειλή όπλου. Δεν ήταν δυνατόν να έρθω σε επαφή με οποιαδήποτε μορφή επιβολής του νόμου εκτός από την ιδιωτική μου ασφάλεια. Αυτό είναι ένα προνόμιο το οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι που ταξιδεύουν εκεί, δεν θα είχαν. Εάν συμβεί κάτι ενώ το αστυνομικό τμήμα είναι κλειστό, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να γίνει για να προστατευτείς και όταν ανοίξει το αστυνομικό τμήμα, δεν φαίνεται πως η κατάρτιση και οι πόροι του συμβαδίζουν με την διατήρηση της ασφάλειας των ανθρώπων όσον αφορά στον αριθμό των εγκλημάτων που συμβαίνουν εκεί σε νυχτερινή βάση (μιλάω για το συγκεκριμένο νησί μόνο, γιατί εκεί έζησα όλη αυτή την εμπειρία). Αυτή δεν είναι μια πληροφορία που γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι προτού επισκεφθούν την Μύκονο. Αν ήξερα ότι τέτοια περιστατικά συμβαίνουν τόσο συχνά και πως δεν υπήρχε αρκετή υποδομή για να προστατευθεί κάποιος, δεν θα είχα πάει. Επομένως αυτή είναι η γνώμη μου που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και αν δεν σας αρέσει, δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Τέλος, δουλεύω πολύ σκληρά και πολύ σπάνια κάνω ένα τέτοιο ταξίδι για μένα και τους φίλους μου, επομένως αν θέλω να ποστάρω φωτογραφίες από το ταξίδι αφότου με λήστεψαν, θα το κάνω».

«Και η Κιμ Καρντάσιαν έπεσε θύμα ληστείας αλλά δεν κλαψουρίζει»

Και πάλι όμως το διαδίκτυο δεν πείστηκε με την ανάρτησή της και οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συνέχισαν να την «κράζουν». Μια γυναίκα, έγραψε: «Είναι κατανοητό ότι η Τζίτζι Χαντίντ εχει συγκλονιστεί από την ληστεία, αλλά το να ντροπιάζει την Μύκονο και να λες πως δεν θα ξαναπάς είναι αρκετά ρηχό, την στιγμή μάλιστα που σπεύδει να γυρίσει στις ΗΠΑ, όπου άνθρωποι κυριολεκτικά πεθαίνουν στους δρόμους κάθε λεπτό. Τα ελληνικά νησιά είναι μεταξύ των ασφαλέστερων μερών για να επισκεφθεί κάποιος». Κάποιος άλλος χρήστης, έγραψε: «Η Κιμ Καρντάσιαν έπεσε θύμα ληστείας στο Παρίσι και ο Λούις Τόμλινσον στο Λος Άντζελες. Τους είδαμε να κλαψουρίζουν και να γίνονται σκληροί με τις πόλεις αυτές;Όχι. Οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης πέφτουν θύματα ληστείας συνέχεια. Τι σημαίνει αυτό; Ότι κανείς δεν πρέπει ποτέ να πάει στην Νέα Υόρκη;».


Πηγή: iefimerida.gr