Ημερίδα για τη διαδικτυακή ασφάλεια στο 5ο Γυμνάσιο Λάρισας

O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου Λάρισας, το 5ο Γυμνάσιο Λάρισας σε συνεργασία με το CSI Institute διοργανώνουν ημερίδα τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου (Ρούσβελτ 61) με θέμα:

«Διαδικτυακή Ασφάλεια – Κανόνες – Συμπεριφορές – Μύθοι και Πραγματικότητες»

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση γονέων, εκπαιδευτικών και παιδιών για τα όσα συναντάμε καθημερινά κατά την πλοήγηση μας στο διαδίκτυο, η παρουσίαση και η συζήτηση των κινδύνων του, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να παραμείνουμε ασφαλείς κατά τη χρήση του.

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο της ημερίδας, θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:
•  Τι είναι το διαδίκτυο
•  Ποιες διαδικτυακές συμπεριφορές αναφέρονται ως υψηλού ρίσκου
•  Τα Ναι και τα Όχι του Διαδικτύου
•  Φαινόμενα Εποχής – Εθισμός – Κυβερνοτρομοκρατία σε ανήλικους και ενήλικους
•  Απάτη και Διαδίκτυο
•  Μετάλλαξη Παραδοσιακών Εγκλημάτων σε Ηλεκτρονικά

Βασικός ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο Αντιστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ και Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSI Institute), Εμμανουήλ Σφακιανάκης. Ο κ. Σφακιανάκης θα συνοδεύεται από τη Ψυχολόγο – Εγκληματολόγο Μαρίσα Βουλγαράκη ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει η Διευθύντρια του Σχολείου κα Ζωή Δεληζώνα και η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Χρύσα Βουλγαράκη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την στήριξη του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου και μπορούν να την παρακολουθήσουν και μαθητές.