Ινδία: Έκοψαν τα μανίκια από τις μπλούζες των μαθητριών για να μην… αντιγράψουν! (video)

Η αντιγραφή είναι ένα φαινόμενο μάλλον συνηθισμένο σε σχολεία και Ανώτερα/Ανώτατα Ιδρύματα ανά τον κόσμο. Οι απανταχού καθηγητές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αυτό με διάφορους τρόπους, λιγότερο ή περισσότερο ευφάνταστους.

  • Αυτό όμως το κολέγιο στην Ινδία… το τερμάτισε! Βρήκε έναν παράδοξο τρόπο να εμποδίσει τους μαθητές του, ή μάλλον τις μαθήτριες να αντιγράψουν: Έκοψε τα μανίκια από τις μπλούζες των μαθητριών του τμήματος νοσηλευτικής!

Οι σπουδαστές έφτασαν στο κολλέγιο στην περιοχή Muzaffarpur και κάθισαν στα θρανία τους, περιμένοντας την έναρξη των εισαγωγικών εξετάσεων.

  • Βίντεο που προβλήθηκε στην ινδική τηλεόραση δείχνει το προσωπικό του σχολείου να κόβει τα μανίκια από τα φορέματα και τις μπλούζες των μαθητριών κατά την άφιξη τους, χρησιμοποιώντας ψαλίδια και ξυραφάκια.

Ο Shyam Sundar, επικεφαλής του Προεδρείου της πόλης Πάτνα, δήλωσε στους Economic Times ότι οι μαθητές είχαν ενημερωθεί ότι έπρεπε να κόψουν τα μανίκια τους για να «σταματήσουν τις αντιγραφές» και ότι αν δεν το έκαναν, δεν θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις.

«Οι μαθήτριες ήλθαν σε πολύ δύσκολη θέση. Έξω από το πανεπιστήμιο πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις και Ο επικεφαλής για την εκπαίδευση στη συγκεκριμένη περιφέρεια είπε ότι τα μανίκια κόπηκαν “για να προστατεύσουν τους υποψηφίους”.

Ο Sundar δήλωσε στον Guardian ότι ξεκίνησε έρευνα για να διευκρινιστεί ποιος πήρε αυτήν την απόφαση και ότι το σχολείο ήταν – προς το παρόν – «αποκλεισμένο από τη διεξαγωγή εξετάσεων».

Δεν είναι το πρώτο ακραίο μέτρο που έχουν λάβει οι Αρχές προκειμένου να σταματήσουν οι αντιγραφές σε αυτή την περιφέρεια της Ινδίας. Τον Φεβρουάριο του 2016 υποψήφιοι για στρατιωτικές σχολές έγραψαν εξετάσεις με τα εσώρουχα, ενώ σε άλλη περίπτωση δεν τους αφήνουν να φορούν παπούτσια, για να μην κρύβουν εκεί τα σκονάκια.

Πηγή: reader.gr