«Καίει» το πετρέλαιο θέρμανσης στο νομό Λάρισας

Από 19% έως 24% ακριβότερο σε σχέση με πέρυσι θα αγοράσουν φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης οι Λαρισαίοι καταναλωτές, επιβαρύνοντας τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό από 190 – 240 ευρώ για κάθε 1.000 λίτρα που θα προμηθευτούν.

 
Οι φόβοι ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι δύσκολος, ίσως ο δυσκολότερος των τελευταίων ετών, για χιλιάδες οικογένειες στο νομό, επιβεβαιώθηκαν καθώς το πετρέλαιο βγήκε στα πρατήρια της Λάρισας με τιμές από 1,13 έως 1,18 ευρώ το λίτρο.

Οι τιμές μάλιστα αυτές, που απέχουν παρασάγγας σε σχέση με το 0,95 του περσινού Οκτωβρίου και το 1 ευρώ του περασμένου Απριλίου, έχουν αυξητικές τάσεις, πράγμα που σημαίνει ότι σύντομα αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα στις διεθνείς αγορές, το “χέρι στην τσέπη” θα μπει ακόμη πιο βαθιά.

Με τις τιμές αυτές χαμένοι πάντως δεν είναι μόνο όσοι χρησιμοποιούν ως καύσιμο το πετρέλαιο αλλά και όσοι κάνουν χρήση φυσικού αερίου καθώς η εκτόξευση της τιμής θα επηρεάσει αρνητικά το κόστος προμήθειας του συγκεκριμένου καυσίμου και κατ’ επέκταση την τελική του τιμή.

Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία