Καιρός: Εκτίμηση για τον Δεκέμβριο σε Ελλάδα και Ευρώπη

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Νοέμβρης στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.

 
Σας υπενθυμίζω ότι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται.

Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

Στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι η μακροπρόθεσμη εκτίμησή μου για τον Νοέμβριο είχε επιτυχία έως και 90% για την Ευρώπη και στο 100% για την Ελλάδα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΥΡΩΠΗ

Στο μεγαλύτερο τμήμα της κεντρικής,δυτικής και βόρειας Ευρώπης θα κυριαρχήσουν θερμοκρασίες υψηλότερες από τον μέσο όρο του μήνα, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα οι θερμοκρασίες θα είναι στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Υψηλότερες θερμοκρασίες από τον μέσο όρο του μήνα θα σημειωθούν στις εξής χώρες: Ισπανία,Πορτογαλία,Γαλλία,Γερμανία,Βέλγιο,Ολλανδία,Δανία,Νορβηγία,νότια Σουηδία και Φιλανδία,Τσεχία,Πολωνία,Λιθουανία,Λετονία,Εσθονία,Λευκορωσία,μεγάλο μέρος της Ρωσίας και μέρος της Ουκρανίας και το μεγαλύτερο μέρος της Τουρκίας.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Στην χώρα μας οι θερμοκρασίες που θα κυριαρχήσουν τον Δεκέμβριο θα είναι κοντά στα κλιματικά επίπεδα. Θα υπάρχουν διακυμάνσεις στις θερμοκρασίες με πολλά σκαμπανεβάσματα,αλλά δεν φαίνεται κάτι ακραίο ούτε από πλευράς ζέστης αλλά ούτε και από πλευράς κρύου στο σύνολο του μήνα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ

Πολλές φαίνεται να είναι οι βροχές που θα πέσουν στην βορειοδυτική Ευρώπη αλλά και στα πολύ ανατολικά τμήματα αυτής,καθώς και οι χιονοπτώσεις διότι πλέον οι θερμοκρασίες θα το ευνοήσουν.

Πιο συγκεκριμένα οι χώρες που φαίνεται να δέχονται μεγάλα ύψη βροχής/χιονιού για το σύνολο του μήνα είναι οι ακόλουθες: Γαλλία, Αγγλία, Ιρλανδία, Ισλανδία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία, Νορβηγία, Δανία, Σουηδία, μέρος της Πολωνίας και της Τσεχίας, Ελβετία, Σερβία, μέρος της Ρουμανίας, της Ουκρανίας και της νότιας Ρωσίας, Μολδαβία, Βουλγαρία, τα ανατολικά τμήματα της βόρειας Ελλάδας (Θράκη), Τουρκία (ιδιαίτερα μεγάλα ύψη βροχής φαίνονται για την νότια Τουρκία και πιθανόν για την Κύπρο.

Οι χώρες που αναμένεται να δεχθούν βροχές λιγότερες από τον μέσο όρο του μήνα είναι οι εξής: Ισπανία,Πορτογαλία και βόρεια κυρίως Ιταλία. Στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης οι βροχές/χιονοπτώσεις θα είναι στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ελλάδα οι βροχές που αναμένονται θα είναι στα κανονικά για την εποχή επίπεδα χωρίς κάτι ακραίο. Ίσως να είναι λίγο περισσότερες αυτές στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη.

Τις πρώτες δεκαπέντε ημέρες του μήνα θα κυριαρχήσουν τα σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας με κάποιες βροχές και κάποιες χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και διαλείμματα με αίθριο καιρό και άνοδο της θερμοκρασίας.

Από τις 20 του μήνα και μετά φαίνεται να έχουμε ψυχρές εισβολές από την βόρεια Ευρώπη και ο καιρός να γίνεται αρκετά ψυχρός ιδιαίτερα στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Το διάστημα 20-31 του μήνα πολύ πιθανόν να έχουμε και χιονοπτώσεις εκτός από τα ορεινά και σε πιο χαμηλά υψόμετρα.

Λεπτομέρειες βέβαια πάντα στα αναλυτικά τακτικά μας διήμερα ή τριήμερα δελτία καιρού στο πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.

Τέλος θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την εμπιστοσύνη σας και ιδιαίτερα για τα πολλά σας μηνύματα για τις μακροπρόθεσμές μου εκτιμήσεις οι οποίες έχουν μεγάλη επιτυχία και σας ευχαριστώ που εκτιμάτε την δουλειά που κάνω για να έχετε έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Επιμέλεια-σύνταξη πρόγνωσης: Πάνος Αρχοντής Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος-Προγνώστης.
Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε από που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
meteo-thessalia.gr 
facebook: Πάνος Αρχοντής
e-mail: panosmeteo@gmail.com
Για σωστή ενημέρωση fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE