Κάντε like ???? και προωθείστε τον καταδυτικό τουρισμό στη Θεσσαλία

Να κάνουμε…like σε σχετικό βίντεο μας καλεί…η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στο βίντεο αυτό αναδεικνύονται οι θησαυροί που βρίσκονται στον βυθό της Μεσογείου και αν το βίντεο ψηφιστεί ως πρώτο, τότε θα γίνουν σε όλη την Ευρώπη γνωστοί και οι θεσσαλικοί υποβρύχιοι θησαυροί!

Ποιοι είναι αυτοί; Για παράδειγμα ναυάγια στον Παγασητικό και τις Σποράδες. Ήδη η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει υποβάλει πρόταση και αναμένει την έγκριση για τη δημιουργία καταδυτικών πάρκων σε 5 σημεία της Μαγνησίας.

 
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας απευθύνεται στους πολίτες προκειμένου να ψηφίσουν το βίντεο, που προωθεί το πρόγραμμα BLUEMED για την δημιουργία καταδυτικών πάρκων.

Το «BLUEMED», στοχεύει να υποστηρίξει και να προωθήσει την βιώσιμη και υπεύθυνη τουριστική ανάπτυξη στις παράκτιες περιοχές και τα νησιά της Μεσογείου. Αυτό θα επιτευχθεί με προγραμματισμό, έλεγχο και συντονισμό των υποβρύχιων Μουσείων, των καταδυτικών Πάρκων και των Κέντρων ενημέρωσης (KACs) σε 5 πιλοτικές θέσεις: CapoRizutto και Baia (Ιταλία), Δυτικός Παγασητικός και Σποράδες (Ελλάδα) και Cavtat (Κροατία).

Το διακρατικό Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας MED 2014-2020 «BLUEMED», με επικεφαλής εταίρο την Περιφέρεια Θεσσαλίας, επιλέχθηκε ανάμεσα σε εκατοντάδες προγράμματα της οικογένειας INTERREG να συμμετέχει στο διαγωνισμό μαζί με άλλα έξι προγράμματα «InterregTalks: 6 projects, 1 Slam», ο οποίος διοργανώνεται από το INTERACT και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG REGIO). Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 10 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας των Περιφερειών και των Πόλεων.

Το BLUEMED είναι μια πρωτοβουλία έρευνας και καινοτομίας για την προώθηση της «γαλάζιας» οικονομίας στη λεκάνη της Μεσογείου μέσω της συνεργασίας. Αποτελεί στρατηγική αναφοράς για τις μεσογειακές χώρες στο να συνεργαστούν για μια υγιή, ασφαλή και παραγωγική Μεσογειακή Θάλασσα. Η πρωτοβουλία BLUEMED θα συμβάλει στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, κοινωνικής ευημερίας και βιώσιμης ανάπτυξης στον θαλάσσιο και ναυτιλιακό τομέα, μέσω της υλοποίησης της ατζέντας στρατηγικής έρευνας και καινοτομίας, της BLUEMED SRIA.

Δείτε το βίντεο και ψηφίστε κάνοντας like

BLUEMED: Interreg Talks: 6 projects, 1 slam! – Social media award

BLUEMED ProjectGive a like to vote for this project funded by Interreg MED Programme within social media award contest under "Interreg Talks: 6 projects, 1 slam!"

Δημοσιεύτηκε από Interact Programme στις Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2018

Πηγή: ert.gr