Καταρρίφθηκαν όλοι οι μύθοι για το κουτσομπολιό. Η επιστήμη μίλησε

Για την ακρίβεια, οι γυναίκες δεν κουτσομπολεύουν πιο αρνητικά από τους άντρες.

Είναι να μην σε πιάσει γυναίκα στο στόμα της». Αυτό δεν ακούγαμε από μικρά κορίτσια; Ε, λοιπόν, νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της California, Riverside, ήρθε να ανατρέψει αυτόν και άλλους μύθους γύρω από το gossip. Η έρευνα υποστηρίζει ότι ναι, οι γυναίκες συζητούν περισσότερο για τους άλλους αλλά όχι απαραίτητα αρνητικά. Θα λέγαμε ότι σε αυτό το κομμάτι, οι άντρες μιλούν με εξίσου αρνητική χροιά για τους άλλους και δεν είναι τόσο υπεράνω.

 
Προσοχή. Η έρευνα ορίζει το κουτσομπολιό ως αναφορά σε ένα άτομο όταν απουσιάζει. Αυτό δε σημαίνει ότι η αναφορά έχει απαραίτητα αρνητική χροιά. Ταξινόμησαν τη συζήτηση σε θετική, αρνητική και ουδέτερη. Η τελευταία είχε και τα μεγαλύτερα ποσοστά γιατί είναι αδύνατον να μην αναφερθούμε ποτέ σε κανένα άτομο.

Ποιοι μύθοι καταρρίφθηκαν;

Μύθος 1ος: «Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία κουτσομπολεύουν περισσότερο γιατί έχουν και περισσότερο χρόνο». Απεδείχθη ότι οι μικρές ηλικίες το κάνουν περισσότερο.

Μύθος 2ος: «Υπάρχουν άνθρωποι που δεν κουτσομπολεύουν ποτέ». Κι όμως, όλοι ξοδεύουμε περίπου 1 ώρα την ημέρα για να αναφερθούμε σε άλλους, ακόμα και αν είναι με ουδέτερη χροιά.

Μύθος 3ο: «Κουτσομπολεύουμε μόνο με κακή πρόθεση». Κι όμως, αυτό δεν ισχύει. Στη συντριπτική πλειοψηφία τους, οι αναφορές σε άλλα άτομα γίνονται ουδέτερα και χωρίς διάθεση σχολιασμού.

Μύθος 4ος: «Οι άνθρωποι με χαμηλότερο εισόδημα και μορφωτικό επίπεδο κουτσομπολεύουν περισσότερο». Άλλος ένας μύθος καταρρέει. Όλοι άνθρωποι είμαστε και το κουτσομπολιό δεν κάνει διακρίσεις.

Μύθος 5ος: «Οι γυναίκες είναι τεράστιες κουτσομπόλες». Απεδείχθη ότι παρόλο που οι γυναίκες τείνουν να σχολιάζουν περισσότερο, το κάνουν για να αναφερθούν απλά σε κάποιο άλλο άτομο και όχι για να κριτικάρουν.

Πηγή: ladylike.gr