Κι όμως υπάρχει τρόπος να δεις φωτογραφίες ενός ιδιωτικού προφίλ στο Instagram

Πολυαγαπημένο το Instagram, όμως όπως όλα τα κοινωνικά δίκτυα, έτσι κι αυτό, κρύβει παγίδες που δε γνωρίζαμε μέχρι πρότινος. Ή μάλλον γνωρίζαμε, αλλά γενικά εθελοτυφλούμε. Προχωράμε!

 
Τι κι αν έχεις private το λογαριασμό σου φίλε και φίλη μου, αν θέλει κάποιος μπορεί να δει τις φωτογραφίες που έχεις ανεβάσει (από τέτοιους καλοθελητές άλλο τίποτα), χωρίς να χρειαστεί να σε κάνει follow.

Βέβαια, αυτή είναι η αρνητική όψη του νομίσματος. Γιατί όταν οι ρόλοι αντιστρέφονται και παίρνεις εσύ τη θέση του stalker, που δε θέλει να γνωστοποιήσει στον άλλον τις διαθέσεις του για παρακολούθηση, τότε μόνο χαρούλες μπορείς να κάνεις. Δε σε χάλασε.

Πώς γίνεται όμως αυτό;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Business Insider, το περιεχόμενο που προστατεύει κανείς με το να έχει ιδιωτικό το προφίλ του, δεν παραμένει και τόσο… κρυφό τελικά.

Η δύναμη της Google

Τα πράγματα είναι απλά… Αν κάνεις copy paste το όνομα του χρήστη του Instagram στο Google, τότε στην αναζήτηση εικόνων θα εμφανιστεί μια αξιοσημείωτη σειρά από φωτογραφίες του.

Μάλιστα, για το πρόσωπο του ενδιαφέροντος, ακόμα κι αν έχει private λογαριασμό, η μηχανή αναζήτησης εμφανίζει και εκείνες τις φωτογραφίες που βρίσκεται σε posts άλλων, που έχουν δημόσιο το προφίλ τους.

Να σημειώσουμε βέβαια, πως –καθότι τρέξαμε να το δοκιμάσουμε- δεν αποτελεί πάντα και τόσο αποτελεσματική τακτική. Για άλλους χρήστες η Google κάνει τα αποκαλυπτήρια, για άλλους πάλι όχι. Τα κριτήριά της δεν τα γνωρίζουμε δυστυχώς.

Πάντως, εφόσον δε δεις να πετυχαίνει το κόλπο, μπορείς να «ζητιανέψεις» κάνα σκρίνσοτ από άτομα που, γνωρίζεις φυσικά, και τον ακολουθούν εκείνα. Αν ούτε από ‘κει δεις προκοπή, τότε το follow είναι μονόδρομος…

Πηγή: neopolis.gr