Κορονοϊός – 25η Μαρτίου: Πρόστιμο σε 82χρονο

Εντατικά συνεχίζουν στη Θεσσαλονίκη οι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας τους ελέγχους στους πολίτες προκειμένου να διαπιστώσουν εάν τηρούν τους περιορισμούς των μετακινήσεων που εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση, την τρίτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, περιπολικά της δημοτικής αστυνομίας έστησαν μπλόκα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και από τα ξημερώματα της 25ης Μαρτίου, έως και λίγο μετά τις 10 το πρωί έλεγξαν συνολικά 34 άτομα και διαπίστωσαν τις πρώτες τέσσερις παραβάσεις.

Στη συμβολή της Τσιμισκή με Αριστοτέλους επιβλήθηκε πρόστιμο σε 82χρονο άνδρα, ο οποίος είπε στους δημοτικούς αστυνομικούς πως πήγαινε στη δουλειά του, προκειμένου να λάβει από το γραφείο του ένα χαρτί που ήταν απαραίτητο, χωρίς όμως να έχει μαζί του την υπεύθυνη δήλωση για μετακίνηση και χωρίς να τηρεί τα μέτρα ατομικής προστασίας. «Δυστυχώς, αναγκαστήκαμε να βεβαιώσουμε κι εμείς ως δημοτική αστυνομία τις πρώτες παραβάσεις. Είναι κάτι το οποίο δεν θέλουμε να συμβαίνει αλλά είμαστε αναγκασμένοι από το νόμο να το πράττουμε προκειμένου να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για τη δημοτική αστυνομία, Δημήτρης Δαγκλής.

Σημειώνεται πως έως την Τρίτη, σε 331 ελέγχους από τη δημοτική αστυνομία η συμμόρφωση των πολιτών ήταν 100% και όλοι είχαν τα απαραίτητα έγγραφα. Οι έλεγχοι θα συνεχίζονται κανονικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ θα γίνονται και βραδινές περιπολίες.

Επίσης, η δημοτική αστυνομία ενημερώνει τους άστεγους για τις δομές του δήμου Θεσσαλονίκης προκειμένου να κατευθύνονται για φαγητό, διαμονή ή παροχή ατομικής φροντίδας και υγιεινής είτε στο Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής και το Υπνωτήριο Αστέγων.

Πηγή: enikos.gr