Κορονοϊός: Αυξάνονται οι νεκροί στην Ιταλία, έξι τα θύματα

Ολοένα και αυξάνονται οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ιταλία. Η τελευταία ενημέρωση των ιταλικών αρχών αναφέρει πως πλέον τα θύματα είναι έξι και τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 229.

 
Ο έκτος νεκρός στην Ιταλία από τον κοροναϊό είναι μια γυναίκα, καρκινοπαθής από τη Μπρέσια, σύμφωνα με τη La Repubblica.

Και οι έξι νεκροί στην Ιταλία ήταν ασθενείς με βεβαρυμένο ιστορικό. Το έκτο θύμα του κορονοϊού είναι μια καρκινοπαθής γυναίκα από την Κρέμα, ενώ ο πέμπτος θάνατος, ενός 88χρονου ασθενή, επήλθε στην περιοχή Κασέλε Λάντι, έξω από το Μιλάνο.

Νωρίτερα, το πρωί της Δευτέρας, είχε ανακοινωθεί ο τέταρτος θάνατος από τον κορονοϊό στην Ιταλία. Το τέταρτο θύμα είναι ένας 84χρονος από το Μπέγκαμο, ο οποίος νοσηλευόταν για κάποια άλλη ασθένεια όταν μολύνθηκε από τον κορονοϊό, σύμφωνα με τη Rai.

Τα κρούσματα στην Ιταλία έχουν φτάσει τα 229. Απ’ αυτά, τα περισσότερα έχουν εντοπιστεί στη Λομβαρδία. Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, 172 κρούσματα έχουν εντοπιστεί στη Λομβαρδία (μεταξύ των οποίων οι τέσσερις νεκροί), 32 στο Βένετο (εκ των οποίων ο ένας από τους νεκρούς), 18 στην Εμίλια Ρομάνια, τέσσερα στο Πιεμόντε και τρία στο Λάτσιο. Υπάρχει επίσης ένας ασθενής που ανέρρωσε.

Από τα 219 κρούσματα, τα 99 παραμένουν στο νοσοκομείο με συμπτώματα. Οι 23 από τους ασθενείς είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση και νοσηλεύονται στην Εντατική, ενώ 91 δεν έχουν συμπτώματα αλλά παραμένουν σε απομόνωση κατ’ οίκον.

Πηγή: newsit.gr